Engelberg

Powder gut!


Lees verder

Zwitserland

Positief aan deze bestemming

  • Sneeuwzeker
  • Voldoende off-piste mogelijkheden
  • Geschikt voor gevorderden

Wintersport groepsreis in EngelbergEngelberg is een Zwitsers skigebied dat bestaat uit twee delen, namelijk Titlis en Brunni. Samen zijn deze gebieden goed voor 82 kilometer aan pistes. Niet een heel groot gebied dus, maar wel een redelijk compleet gebied. Het skigebied in Titlis is, vanwege zijn hoogte tot 3000 meter, een erg sneeuwzeker gebied. Brunni is een stuk minder hoog en daardoor ook minder sneeuwzeker. Maar Brunni is wel weer het gedeelte waar je als familie of beginner moet zijn, het is er minder druk en ligt lekker in de zon. Titlis daarentegen is het gedeelte waar je vooral gevorderden zult vinden. Hier zijn veel uitdagende pistes met als hoogtepunt de dalafdaling. Deze twaalf kilometer lange afdaling overbrugt zo'n 2000 meter hoogteverschil. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een wintersport groepsreis in Engelberg? Neem gerust contact met ons op.

Off-piste mogelijkheden in EngelbergEngelberg heeft verschillende off-piste mogelijkheden. Zo heeft het gebied een aantal freeride routes die toegankelijk zijn voor beginners, maar zijn er ook een aantal routes die absoluut ervaring vereisen en niet te doen zijn zonder gids. Engelberg is dankzij zijn ligging erg sneeuwzeker, er komt zeer regelmatig een noordstau voorbij die veel sneeuw met zich mee brengt. Heb jij zin om tijdens een poederjacht in Engelberg een paar mooie lijnen neer te zetten? Bekijk dan eens onze pagina met het aanbod van de verschillende poederjachten.

Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in EngelbergZoals eerder al verteld is vooral het gedeelte in Brunni geschikt voor families en kinderen en dat in Titlis vooral de gevorderden te vinden zijn. Brunni heeft twee kinderlanden waar de allerkleinsten kunnen oefenen en degene die al iets meer ervaring hebben kunnen de pistes van Brunni op. Brunni is vooral geschikt als je op wintersport wilt in niet zo'n groot gebied. Het heeft niet zo heel veel pistes en ze komen allemaal uit op hetzelfde punt. Als je op wintersport met familie en kinderen gaat die allemaal al erg ervaren zijn, dan kan je uitwijken naar Titlis. Hier zijn de meer uitdagende pistes. Er is verder in Engelberg genoeg te doen, zo kun je er avondskiën, is er een funpark en kun je de ijsgrotten bezoeken. Hou er rekening mee dat Engelberg een redelijk prijzige bestemming is, dus enig budget is wel vereist. Wil je meer weten over een wintersport met familie en kinderen in Engelberg? Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Leren skiën en leren snowboarden in EngelbergZoals eerder al verteld is Engelberg niet het meest ideale gebied voor beginners. Er zijn natuurlijk wel een aantal blauwe pistes waar je kan leren skiën en snowboarden, maar dit is niet direct onze eerste keus om heen te gaan met een groep beginnende wintersporters. Dit omdat het beginnersgebied, Brunni, niet heel veel te bieden heeft en ook niet zo heel sneeuwzeker is. Natuurlijk zijn er wel mogelijkheden om te leren skiën en leren snowboarden in Engelberg. Wil je daar meer over weten? Neem even contact op met een van onze medewerkers.

Skiles en snowboardles in EngelbergAls je al ervaring hebt met skiën of snowboarden zijn er veel mogelijkheden in Engelberg. Aan de kant van Titles vind je een aantal mooie en uitdagende pistes. Heb je al ervaring maar wil je graag nog extra skiles of snowboardles in Engelberg? Dat is uiteraard mogelijk! Tijdens onze trips verzorgen wij skiles en snowboardles voor alle niveaus. Gedurende de dag ga je op stap met een van onze Flipside instructeurs die jullie graag helpen met het worden van een betere skiër of snowboarder. Tijdens deze lessen maken zij ook gebruik van videoanalyse die aan het einde van de dag besproken wordt. Deze videoanalyse stimuleert de progressie zodat jullie nog sneller een hoger niveau bereiken. Benieuwd naar de mogelijkheden voor skiles en snowboardles in Engelberg? Neem gerust contact met ons op.

Als single skiën of snowboarden in EngelbergVoor onze singlereis zijn een aantal factoren erg belangrijk. Zo willen wij altijd 100% sneeuwgarantie (daarom maken we pas een week van tevoren de bestemming bekend), willen we genoeg aanbod aan gevarieerde pistes en moet er natuurlijk een gezellige après-ski zijn waar we de dag met z'n alle af kunnen sluiten. Sneeuwzeker is Engelberg zeker, maar aan de overige punten valt nog een beetje te twijfelen. Daarom zullen we niet zo snel kiezen voor Engelberg als onze bestemming voor onze singlereis. Gelukkig hebben we nog genoeg andere bestemmingen waar je als single kunt snowboarden of skiën!
Sitemap Reisverzekering afsluiten