Sankt Anton

Aan pistes en après-ski geen gebrek


Lees verder

Oostenrijk

Positief aan deze bestemming

  • Centraal in Ski Arlberg
  • Goede verbinding
  • Goede après-ski
  • Veel off-piste mogelijkheden
  • Sneeuwzeker
  • Sfeervol

Wintersport groepsreis in Sankt AntonSankt Anton maakt deel uit van het Vorlarlberg gebied, dat goed is voor 305 kilometers skipiste. In Sankt Anton is het fenomeen van wintersport eigenlijk een beetje begonnen, hier is namelijk in 1903 de eerste skischool ter wereld geopend. Ondanks de moderne invloeden in het dorp en op de pistes, is het echte authentieke Oostenrijkse gevoel bewaard gebleven. Vanwege het bruisende leven in de après-ski trekt het gebied iets jonger publiek aan, maar er is voor iedere wintersporter wel iets te vinden in Sankt Anton. Dankzij de nieuwe verbinding met het dorp Zürs is het ook mogelijk om lange tochten te maken in dit gebied. Het hele gebied van Sankt anton en Vorlarlberg is gedurende de winter erg sneeuwzeker omdat het vanuit meerdere windrichtingen sneeuw meepakt. Dus ben je nog op zoek een goede bestemming voor deze winter? Boek snel je wintersport groepsreis naar Sankt Anton.

Off-piste mogelijkheden in Sankt AntonSankt Anton is een van de weinige gebieden waar je op poederdagen meer mensen buiten de pistes zal vinden dan op de pistes. Dit maakt wel dat het op een dag na een goede sneeuwdump erg druk zal zijn. De freeride mogelijkheden zijn dan ook eindeloos in Sankt Anton. Een aantal van deze routes zijn gelijk vanuit de liften te bereiken en voor anderen zal je eerst een korte hike moeten doen. Maar als je dan na deze hike de top hebt bereikt, is de beloning om daarna naar beneden te skiën of boarden des te groter. Earn your line! Om nog onverspoorde stukken te vinden in het off-piste gebied zal je wel vroeg op moeten staan, want voor dat de klok 1 uur slaat zullen er overal al lijnen gezet zijn. Maar hoe gaaf is het om 's ochtends vroeg, samen met de Flipside gids, aan het begin van een mooie afdaling te staan en de eerste lijnen te zetten?! Sankt Anton wordt gezien als een freeride walhalla dus dat vroege opstaan tijdens een van onze poederjachten is het meer dan waard.
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in Sankt AntonHoewel Sankt Anton niet direct bekend staat als familiegebied, zijn hier wel genoeg faciliteiten voor een wintersport met families met kinderen. Zo vind je onder andere in het dal van Sankt Anton een mooie oefenweide en een kinderpark, waar de kinderen vanaf de oefenweide gemakkelijk de stap kunnen maken naar hun eerste blauwe pistes. Als je even de drukte in het 'centrum' van het gebied wilt ontlopen dan is het een goede optie om uit te wijken naar de zuidkant van Sankt Anton, Rendl. Rendl is een iets rustiger stukje van het gebied en wordt daarom ook gezien als het familiegedeelte van Sankt Anton. Terwijl de beginnende skiërs en snowboarders van de familie zich vermaken bij de blauwe pistes, zijn er voor de gevorderde in de familie genoeg mogelijkheden om grotere tochten te maken. Zij kunnen via de rode pistes richting Zürs skiën of boarden en zo een hele tocht door het gebied maken. Onze Flipside instructeurs nemen je graag mee op deze tocht. En natuurlijk is er ook tijd om te genieten van een goede kop koffie of een fijne lunch in een van de vele restaurantjes aan de piste die dit gebied rijk is. 

Leren skiën en leren snowboarden in Sankt AntonIn Sankt Anton is in 1903 de eerste skischool ter wereld open gegaan en nog steeds is het een fijn gebied om je eerste bochten op ski's of een snowboard te maken. Het gebied beschikt over een mooie oefenweide bij de Nassereinlift. Wil je leren skiën of leren snowboarden? Dan is dat de plek waar je je lessen zult beginnen. Rondom deze oefenweide zal je nog meer mooie, vlakke blauwe pistes vinden die zeer geschikt zijn voor beginners. Onder leiding van onze instructeurs hoef je niet bang te zijn dat je op een piste terecht komt die nog niet helemaal past bij jouw niveau, onze instructeurs kennen het gebied en zullen weloverwogen keuzes maken als het gaat om de pistes. Aan het eind van de lesdag zal je met je instructeur nog even bespreken wat de goede punten van de dag waren en waar er nog verbetering geboekt kan worden, dit doen we onder andere aan de hand van een videoanalyse. We streven er natuurlijk naar om flink wat progressie te boeken in een week. Wie weet kan jij aan het eind van de week wel een blauwe piste zonder problemen naar beneden skiën of snowboarden! Voor meer informatie kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Skiles en snowboardles in Sankt AntonHeb je al wat ervaring met skiën of snowboarden, maar zou je toch graag skiles of snowboardles willen om je techniek nog wat te verbeteren? Dan ben je bij Flipside aan het juiste adres. Gedurende jullie hele vakantie ga je op pad met een van onze Flipside instructeurs. Dit zijn ervaren en professionele instructeurs en zij kunnen jou dus zeker wat bij leren over het skiën of snowboarden. Sankt Anton is een gebied dat zich perfect leent voor het volgen van skiles of snowboardles. Het ruime aanbod aan zowel blauwe als rode pistes zorgt voor veel variatie tijdens de skiles of snowboardles. Voor de gevorderde skiërs en snowboarders zijn er ook verschillende zwarte pistes aanwezig en voor de freestylers onder ons is er ook nog een funpark in Sankt Anton. Wat het doel wordt van je lessen zal je samen met de instructeurs bepalen en aan de hand daarvan delen onze instructeurs de lessen zo in dat er iedere dag weer een uitdaging voor jullie klaar staat. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om meer te weten te komen over de mogelijkheden!

Als single skiën of snowboarden in Sankt AntonGa je mee met onze singlereis? Dan is het tot kort voor vertrek een verrassing waar deze reis heen gaat. Tijdens deze reizen willen wij namelijk een gebied opzoeken waar de sneeuwkwaliteit en weersomstandigheden optimaal zijn. Ga je als single mee met een van deze reizen en komt het zo uit dat de bestemming Sankt Anton is, dan hoef je je geen zorgen te maken over de pistes en de après-ski. We zullen de dag op tijd beginnen en aardig wat kilometers maken, aan het eind van de dag ski of snowboard je zo de bruisende après-ski van Sankt Anton in.
Sitemap Reisverzekering afsluiten