Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Voor ieder wat wils


Lees verder

Oostenrijk

Positief aan deze bestemming

  • Veel kilometers piste
  • Ideaal voor tochten
  • Veel après-ski mogelijkheden
  • Grote diversiteit aan pistes
  • Funpark aanwezig
  • Goede freeridemogelijkheden

Wintersport groepsreis in Saalbach-Hinterglemm-Leogang-FieberbrunnVan plan om met een groep op wintersport te gaan naar Oostenrijk? Dan is Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn een ideale bestemming. Met zijn 270 kilometers aan piste is het gebied erg gevarieerd. Door het hoge aantal aan blauwe (140 km) en rode (110 km) pistes kunnen de beginnende tot gevorderde wintersporters zich helemaal uitleven in dit gebied. Voor degene die nog meer uitdaging zoeken is er 20 km aan zwarte piste aanwezig en zijn er in dit gebied meerdere funparken te vinden. Ook is dit gebied ideaal om tochten te maken. Doordat de verschillende dorpen met pistes en liften aan elkaar verbonden zijn is het mogelijk om zonder te veel overstappen een mooie ronde door het skigebied te maken. Een echte must-do in Hinterglemm is de avondpiste. De U-Bahn gondel is tot 's avonds half 10 geopend en via de verlichte piste kan je dan een mooie afdaling maken naar het dal van Hinterglemm. 
Na het skiën is er natuurlijk ook de mogelijkheid om gezellig een biertje te drinken in de après-ski. Vooral in de dorpen Saalbach en Hinterglemm is er van alles te vinden, van een rustige lounge tot een oer-Hollandse feestkroeg. Al met al is Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn en geschikte bestemming voor iedere wintersporter. Flipside informeert u graag verder over uw wintersport groepsreis in Saalbach-Hinterglemm-Fieberbrunn.

Off-piste mogelijkheden in Saalbach-Hinterglemm-Leogang-FieberbrunnHeb je de pistes wel een beetje gezien en wil je meer uitdaging buiten de pistes? Kies dan voor de off-piste reizen van Flipside. Bij deze off-piste reizen bepalen wij pas op het laatste moment waar de reis naartoe gaat. Het zou dus zomaar kunnen dat de reis richting Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn gaat. Sinds Fieberbrunn in 2015/2016 aangesloten is bij Saalbach-Hinterglemm-Leogang zijn de freeride mogelijkheden voor dit gebied enorm uitgebreid. In Saalbach en Hinterglemm vind je een aantal mooie toegankelijke off-piste routes. Zoek je meer uitdaging in het freeriden, dan is het een goede keuze om eens richting Fieberbrunn te gaan. Qua sneeuwval zit je in dit gebied ook he beste als je richting Fieberbrunn gaat. Fieberbrunn krijgt sneeuw vanuit drie windrichtingen, wat de sneeuwval in het gebied super maakt. Omdat het gebied niet heel hoog ligt is het grootste gedeelte van de ondergrond gras, hierdoor kan het al vroeg in het seizoen interessant zijn om naar dit gebied te gaan. Onze Flipside gidsen nemen je graag mee op een vette poederjacht in Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in Saalbach-Hinterglemm-Leogang-FieberbrunnVanwege zijn grote diversiteit aan pistes is dit gebied erg geschikt voor een wintersport met families en kinderen in Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. De minder gevorderde wintersporters kunnen zich uitstekend vermaken op de meerdere oefenweides die dit gebied bezit. En de gevorderde wintersporters van de groep kunnen urenlange tochten maken over de lange en brede pistes. Op wintersport met jongere kinderen? De dorpen beschikken ook over een Kinderland voor de allerkleinsten. Ook voor de familieleden die niet of weinig op de latten staan is er genoeg te doen in dit gebied. Onderaan de oefenweides in de dorpen Saalbach en Hinterglemm bevinden zich meerdere restaurantjes waar je onder het genot van een goede kop koffie toe kunt kijken hoe de rest van de familie het doet. Saalbach en Hinterglemm zijn beide (gedeeltelijk) autovrije dorpen waardoor het centrum van de dorpen als erg gezellig wordt ervaren met zijn leuke restaurants en winkeltjes. 
Een dagje even niet de piste op? Ook geen probleem. Met zijn verschillende mogelijkheden aan activiteiten buiten de piste is er aan vermaak geen gebrek. De Rodelbaan van Hinterglemm is bijvoorbeeld een echte uitdaging voor de daredevils onder ons. 

Leren skiën en leren snowboarden in Saalbach-Hinterglemm-Leogang-FieberbrunnNog geen of weinig ervaring in de wintersport? Of wil je als skiër juist leren snowboarden? Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn is erg geschikt voor skiles of snowboardles. Samen met de gecertificeerde instructeurs van Flipside kan jij hier je eerste bochten leren en je eerste pistes naar beneden pakken. De instructeurs van Flipside kennen het gebied op hun duimpje, waardoor zij iedere dag een gepaste piste kunnen vinden om op te oefenen. Met meerdere oefenweides in de verschillende dorpen kan er ook veel gevarieerd worden voor de beginnende skiër of snowboarder. Heb jij je eerste bochten onder controle en ben je er aan toe om in je skiles of snowboardles je eerste piste te pakken? Top! Dankzij het grote aantal aan brede, blauwe pistes is de stap van oefenweide naar piste niet te groot en kan je vol zelfvertrouwen beginnen aan je eerste afdalingen. 

Skiles en Snowboardles in Saalbach-Hinterglemm-Leogang-FieberbrunnAl ervaring met skiën of snowboarden maar wil jij toch graag nog skiles of snowboardles om je skills te verbeteren? Flipside biedt jouw de lessen die je nodig hebt. Onze ervaren en gecertificeerde instructeurs nemen jou mee tijdens jouw reis op weg naar een betere skiër of snowboarder. Aan de hand van beeldmateriaal en videoanalyses kunnen zij jou gerichte en persoonlijke feedback geven. Dankzij de grootte van het skigebied is het mogelijk om iedere dag op een ander punt in het gebied de lessen te starten. Dit zorgt voor grote diversiteit en afwisseling binnen de lessen, iedere piste is immers anders. Start je liever meerdere dagen op hetzelfde punt? Ook dat is geen probleem natuurlijk. 

Als single skiën of snowboarden in Saalbach-Hinterglemm-Leogang-FieberbrunnHeb je voor de singlereis van Flipside gekozen? Dan is de kans dat die reis naar Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn gaat aanwezig. Tijdens deze reizen bepalen we pas een week voor vertrek waar de reis naartoe gaat. Dit doen wij omdat we natuurlijk naar een gebied willen gaan waar op dat moment goede sneeuw te vinden is. Omdat in Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn voor ieder wat wils is, is het gebied ook uitstekend geschikt voor onze singlereizen. Overdag veel skiën en snowboarden, veel meters en mooie tochten maken en aan het eind van de dag een welverdiend biertje in de après-ski drinken. Voor degene die er na de après-ski nog geen genoeg van hebben, biedt het gebied ook meerdere mogelijkheden voor het nachtleven. Sitemap Reisverzekering afsluiten