Montafon

Familiegebied op slechts 850 kilometer van Utrecht


Lees verder

Oostenrijk

Positief aan deze bestemming

  • Geschikt voor beginners
  • Geschikt voor gevorderden
  • Familiegebied
  • Goed off-piste

Wintersport groepsreis in MontafonZo'n 850 kilometer van Utrecht vandaan ligt het skigebied Montafon. Montafon is een gebied dat uit vier deelgebieden bestaat, namelijk Silvretta Montafon, Golm, Kristberg en Gargellen. In totaal beschikt Montafon over 182 kilometer skipiste. Het gebied van Montafon is een sneeuwzeker gebied en de pistes zijn redelijk gevarieerd waardoor het voor iedere wintersporter leuk is. De liften worden steeds moderner en dat is maar goed ook, want het kan in de weekenden erg druk zijn met dagjesmensen. Ook beschikt Montafon over fantastisch off-piste terrein en door de redelijke sneeuwval in het gebied kan hier dan ook vaak gebruik van gemaakt worden. Montafon is dus voor iedere wintersporter een geschikt gebied en dus een fijne bestemming voor je wintersport groepsreis. Wil je meer informatie over een wintersport groepsreis in Montafon? Neem dan een kijkje op de reizenpagina of neem contact met ons op.

Off-piste mogelijkheden in MontafonHet off-piste terrein van Montafon biedt voor iedere freerider mogelijkheden. Zo zijn er makkelijke lijnen te vinden en ook steile lijnen waar je aardig wat lef en ervaring voor nodig hebt. De ondergrond van Montafon is vooral gras, waardoor je dus al vroeg in het seizoen gebruik kan maken van de off-piste mogelijkheden. Montafon is ook nog niet zo druk als bijvoorbeeld het nabijgelegen St. Anton, dus de poederstress ligt er niet heel hoog. Tijdens onze poederjacht nemen onze Flipside gidsen je graag mee op pad door het gebied van Montafon. Een aantal routes zijn direct vanuit de liften te bereiken, maar als je niet vies bent van een beetje hiken zijn er nog veel meer mooie routes te ontdekken.
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in MontafonDenk je aan een wintersport met familie en kinderen in Montafon? Het hele Montafondal is geschikt voor families, maar van alle deelgebieden is Golm nog het beste familiegebied. Ook is Montafon zeer kindvriendelijk en heeft het gebied diverse kinderlanden waar de allerkleinsten zich kunnen vermaken terwijl de rest van de familie zich vermaakt op de fijne pistes van het gebied. De pistes zijn gevarieerd en bieden een redelijke mogelijkheid tot het maken van tochten. Montafon heeft allerlei fijne restaurantjes op de piste waar je tussen de middag lekker met de hele familie kan lunchen. Deze restaurants verschillen van gezellig berghutjes tot moderne restaurants, dus ook daarin is genoeg keuze. Aan het einde van de dag is er genoeg mogelijkheid om met z'n alle een drankje te doen in de après-ski. De après-ski is er overigens niet zo bruisend als in buurstaat Tirol. 

Leren skiën en leren snowboarden in MontafonHeb je altijd al willen leren skiën of leren snowboarden? Dan is dit je kans! Tijdens alle trips van Flipside kunnen er lessen op ieder niveau verzorgd worden, dus ook voor beginners. Het gebied van Montafon leent zich perfect voor beginners. In ieder deelgebied zijn er meerdere blauwe pistes te vinden die mooi vlak zijn. Tijdens de skiles of snowboardles ga je met een van onze Flipside instructeurs aan de slag om jouw eerste bochten de leren maken. Het zijn vooral in het begin intensieve dagen, omdat leren skiën en leren snowboarden veel energie vergt, maar als je het eenmaal onder de knie hebt kun je al gauw mooie tochtjes door het gebied maken. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Skiles en snowboardles in MontafonOok voor de gevorderden is er genoeg te doen in Montafon. Er zijn genoeg uitdagende rode pistes te vinden en een aantal (zeer) steile zwarte pistes zal je ook tegenkomen in Montafon. Maar als gevorderde skiër of snowboarder is het ook erg fijn om nog een aantal tips te krijgen. Tijdens de trips van Flipside wordt er op ieder niveau les gegeven, dus ook aan de gevorderden. De thema's van de lessen kunnen we indelen naar behoefte van de deelnemers. Tijdens de skilessen en snowboardlessen maken we ook gebruik van videoanalyse, deze kunnen we dan aan het einde van de lesdag bespreken zodat je een goed beeld krijgt bij hoe je op je snowboard of ski's staat en wat er nog verbeterd kan worden. Voor meer informatie over de skilessen en snowboardlessen in montafon kun je altijd contact met ons opnemen.

Als single skiën of snowboarden in MontafonMontafon is een gevarieerd skigebied dat geschikt is voor iedere wintersporter. Een klein nadeel van Montafon is dat de sneeuwzekerheid erg verschilt. Soms kan het echt aan zijn in Montafon en andere keren kom je in een groen dal terecht. Voor onze singlereis willen wij wel 100% sneeuwzekerheid garanderen, vandaar dat we pas een week van tevoren bepalen waar de reis naar toe gaat. Kans dat we dus een gebied kiezen die meer sneeuwzeker is dan Montafon is zeer aanwezig. Wil je meer weten over wat de singlereis allemaal inhoudt? Kijk eens op onze reizenpagina.
Sitemap Reisverzekering afsluiten