Chamonix

Skigebied aan de voet van de Mont Blanc


Lees verder

Frankrijk

Positief aan deze bestemming

  • Perfect voor gevorderden
  • Gezellige après-ski
  • Sneeuwzeker
  • Goede off-piste mogelijkheden

Wintersport groepsreis in ChamonixChamonix, of voluit Chamonix - Mont Blanc, ligt aan de voet van de Franse Mont Blanc en vlakbij de grens van Zwitserland en Italië. Het gebied telt zo'n 117 kilometer skipiste waarvan er 16 groen, 40 blauw, 46 rood en 16 zwart zijn. Het gebied van Chamonix heeft zich vooral op gevorderde wintersporters gefocust, er zijn namelijk vooral uitdagende en steile pistes aanwezig. Natuurlijk zijn er ook een aantal toegankelijke blauwe pistes, deze vindt je bij Het domaine de Balme. Ondanks dat Chamonix een groot gebied is en verschillende deelgebieden met elkaar verbindt, is de mogelijkheid tot het maken van tochten beperkt. De verbindingen met de deelgebieden sluiten namelijk helaas niet naadloos op elkaar aan. Chamonix is een fijn gebied als je met een groep gevorderde wintersporters op vakantie gaat en het biertje aan het einde van de dag is dan ook welverdiend in de gezellige après-ski. Wil je meer weten over een wintersport groepsreis in Chamonix? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Off-piste mogelijkheden in ChamonixChamonix kent onwijs gave freeride mogelijkheden, waar helaas heel europa van op de hoogte is. Het off-piste terrein van Chamonix is een uitdagend gebied voor de gemiddelde freerider. Zo zijn er in het gebied veel steile wanden en couloirs te vinden en ook mooie gletsjers, met de daarbij horende gletsjerspleten. Als je richting Vallée Blanche vertrekt vind je daar de minder steile hellingen, waar de beginnende freeriders zich prima kunnen vermaken. Ook is het gebied van Les Houches een fijn terrein voor beginners. Het is hier nog niet zo druk, dus beginners kunnen rustig hun gang gaan, uiteraard wel onder leiding van een van onze Flipside gidsen. Benieuwd geworden naar wat wij met Flipside allemaal doen tijdens een poederjacht? Kijk dan eens op de pagina's van onze poederjachten.
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in ChamonixAls je op wintersport gaat met familie en kinderen is Chamonix niet direct de eerste bestemming waar we aan denken. De dorpen van het gebied Chamonix hebben weinig toegankelijke blauwe pistes, de meeste blauwe pistes zijn namelijk al vrij steil. Ook is het gebied vrij druk, waardoor wachtrijen bij de lift eerder regel zijn dan uitzondering. Maar mocht je nou op wintersport gaan met familie en kinderen in Chamonix en alle familieleden zijn al ver gevorderd, dan wordt Chamonix wel weer een interessant gebied. De uitdagende pistes bieden genoeg perspectief voor de gevorderde wintersporter. 

Leren skiën en leren snowboarden in ChamonixZoals in het stukje hierboven al aangegeven, is Chamonix niet het meest geschikte gebied voor beginners. Dit komt door de uitdagende, steile pistes die het gebied heeft. En de pistes die een stuk gemakkelijker zjin, die liggen verder in het gebied waardoor je dus alsnog eerst over de minder makkelijke pistes zal moeten gaan. Namens Flipside zullen wij dit gebied dan ook niet direct aanraden als je voor de eerste keer op wintersport gaat en graag wilt leren skiën of leren snowboarden. Liever leren skiën of leren snowboarden in een gebied dat meer geschikt is voor beginners? Kijk dan eens tussen al onze andere bestemmingen of neem contact met ons op.

Skiles en snowboardles in ChamonixHeb je al meer ervaring met skiën of snowboarden en ben je niet bang om een beetje uitdagende pistes te pakken? Dan is Chamonix een goed gebied om skiles of snowboardles te volgen onder leiding van onze Flipside instructeurs. Iedere dag kan ingedeeld worden met een ander thema, zo kunnen we bijvoorbeeld aan jouw techniek gaan werken, freestyleskills of misschien wel jouw eerste meters off-piste gaan maken. Onze instructeurs maken gebruik van foto en videoanalyse, die aan het einde van de lesdag samen met jou besproken zal worden. Door middel van deze videoanalyse krijg je beter inzicht in hoe jij op je ski's of board staat. Uit deze analyse zullen een paar verbeterpunten komen en daar kan jij dan de volgende dag in je skiles of snowboardles aan werken. Dus, stoked om meer te leren in de sneeuw? Neem contact met ons op en kom met ons mee op trip!

Als single skiën of snowboarden in ChamonixAls je een singlereis bij ons hebt geboekt is het tot een week voor vertrek een verrassing waar de reis heen gaat. We willen namelijk 100% sneeuwgarantie kunnen bieden tijdens deze reizen. En natuurlijk moeten dezw gebieden waar we heen gaan doen aan nog meer eisen voldoen. Zo moet het genoeg pistekilometers hebben zodat we de hele week lekker kunnen skiën of snowboarden en het moet een gevarieerd gebied zijn. In Chamonix zit het wel goed met deze factoren. Maar de après-ski is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk, we willen allemaal de dag afsluiten met een gezellig drankje. In après-ski in Chamonix laat niets te wensen over, van gezellige barretjes tot grote clubs, alles is aanwezig! Dus ben je geïnteresseerd in een singlereis? Neem dan een kijkje op onze reizenpagina!
Sitemap Reisverzekering afsluiten