Les Quatre Vallées

Groots en uitdagend


Lees verder

Zwitserland

Positief aan deze bestemming

  • Ideaal voor gevorderden
  • Off-piste walhalla
  • Goede après-ski
  • Ideaal voor tochten
  • Sneeuwzeker
  • Genoeg variatie in pistes

Wintersport groepsreis in Les Quatre ValléesWil jij graag op wintersport groepsreis in Les Quatre Vallées? Goed idee! Les Quatre Vallées is met zijn 412 kilometer skipiste één van de grootste aaneengesloten skigebieden in Zwitserland. Met 107 kilometer blauwe piste, 202 kilometer rode piste en 103 kilometer zwarte piste heeft Les Quatre Vallées voor iedere wintersporter wel iets te bieden. Les Quatre Vallées bestaat uit meerdere dorpen en ieder dorp heeft z'n eigen karakter. Verbier is posh en sportief, Nendaz down to earth en Veysonnaz wat meer low-budget en kindvriendelijk. Er zijn weinig skigebieden die zo veel variatie hebben in de skipistes en die zo veel uitdaging bieden voor iedere wintersporter. Voor de gevorderde wintersporter zijn er in Les Quatre Vallées genoeg gevarieerde pistes te vinden, maar ook buckelpistes en mooie skiroutes kunnen natuurlijk niet ontbreken. En als je dan aan het einde van een lange dag vol skiën en snowboarden toe bent aan een drankje, kun je de après-ski van Les Quatre Vallées induiken. 

Off-piste mogelijkheden in Les Quatre ValléesDe off-piste mogelijkheden in Les Quattre Vallées zijn eindeloos, met als hoogtepunt Verbier. Verbier is niet voor niets een van de bestemmingen van de Freeride World Tour, het heeft op freeride gebied namelijk ontzettend veel te bieden. Het gebied van Les Quattre Vallées heeft op freeride gebied misschien nog wel meer te bieden dan op de piste en dat is heel wat als het gebied zelf al 400 kilometer aan pistes heeft. In zo'n groot gebied is het dan ook niet verrassend dat je alle soorten terrein tegen kan komen. Treeruns, mooie open poeder velden, gletsjers, couloirs, Les Quattre Vallées heeft het allemaal! Als je eerste lijnen neer wilt zetten, moet je er wel rekening mee houden d at de wekker vroeg gaat, want half freeridend Europa ziet Les Quatre Vallées ook als één van de freeride hotspots. Onze freeride gidsen laten je graag alle off-piste mogelijkheden van Les Quatre Vallées zien. En ben je niet vies van een beetje hiken? Kijk dan eens naar onze Poederjacht - toerski en splitboard!
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in Les Quatre ValléesZoals aangegeven is Les Quatre Vallées een gebied dat geschikt is voor iedere wintersporter, maar heeft wel ieder dorp zijn eigen karakter. Zo is Veysonnaz het meest familiare gebied en beschikt het over het mooiste kinderland met de meest eenvoudige afdalingen. Voor de gevorderde wintersporters van de familie zijn er natuurlijk onwijs veel rode en zwarte pistes. Je kunt gemakkelijk het gebied van Les Quattre Vallées verkennen door middel van een mooie tocht. Hier is echter wel wat ervaring voor nodig, want sommige verbindingen zijn redelijk uitdagend. Qua sneeuw weet je ook dat je goed zit, Les Quattre Valées is namelijk een ontzettend sneeuwzeker gebied. En mocht je een dagje niet de piste op willen, in de dorpen is genoeg te doen dat niet met skiën of snowboarden te maken heeft! Meer info over een wintersport met familie en kinderen in Les Quatre Vallées? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Leren skiën en leren snowboarden in Les Quatre ValléesWil je graag leren skiën of leren snowboarden, maar weet je niet waar je moet beginnen? Flipside helpt je hier graag bij. Les Quatre Vallées heeft zo'n 107 kilometer aan blauwe pistes, dus genoeg voor beginners. Het is echter wel zo dat het als beginner in Les Quatre Vallées niet zo goed mogelijk is om tochten te maken, omdat de verbindingen vaak wel erg pittig kunnen zijn. Maar door het grote aanbod van blauwe pistes kan je je daar lang genoeg vermaken. Samen met onze Flipside instructeurs ga je aan de slag om je eerste meters in de sneeuw te maken. Leren skiën en leren snowboarden gebeurt natuurlijk niet in één dag. Onze instructeurs nemen jou mee op jouw avontuur om je eerste bochten te maken, zij zullen hierbij natuurlijk rekening houden met jouw eigen tempo. Leren skiën en leren snowboarden was nog nooit zo leuk! Meer info over het leren skiën of leren snowboarden in Les Quatre Vallées? Neem gerust contact met ons op.

Skiles en snowboardles in Les Quatre ValléesLes Quatre Vallées is een uitstekend gebied voor de gevorderde wintersporter. En ben je nou al een ervaren wintersporter, maar krijg je toch graag nog wat extra tips? Geen probleem! Tijdens de trips die wij organiseren wordt er lesgegeven op alle niveaus, dus ook voor de gevorderde wintersporters. Het gebied van Les Quatre Vallées leent zich perfect voor het maken van tochten door gevorderde snowboarders. Maar behalve het begeleiden van tochten, zullen onze instructeurs ook les geven in techniek, freestyle en de beginselen van het off-piste rijden. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

Als single skiën of snowboarden in Les Quatre ValléesHeb je voor de singlereis van Flipside gekozen? Dan is de kans dat die reis naar Les Quatre Vallées gaat aanwezig. Voor deze reis bepalen we pas een week voor vertrek waar de reis naartoe gaat. Dit doen wij omdat we natuurlijk naar een gebied willen gaan waar op dat moment de beste sneeuw te vinden is en waar lange, gevarieerde pistes zijn. Omdat in Les Quatre Vallées voor ieder wat wils biedt, is het gebied ook uitstekend geschikt voor onze singlereizen. Overdag veel skiën en snowboarden, veel meters en mooie tochten maken en aan het eind van de dag een welverdiend biertje in de après-ski drinken. Voor degene die er na de après-ski nog geen genoeg van hebben, biedt het gebied ook meerdere mogelijkheden voor het nachtleven.

Sitemap Reisverzekering afsluiten