Arosa

Knus dorp in een groot gebied


Lees verder

Zwitserland

Positief aan deze bestemming

  • Geschikt voor beginners
  • Geschikt voor gevorderden
  • Familiegebied
  • Mogelijkheid voor lange tochten

Wintersport groepsreis in ArosaHet knusse Arosa is door middel van een gondel die over een brede vallei gaat verbonden met Lenzerheide, wat het ineens een heel groot skigebied maakt. Het fijne is dus dat je het knusse van Arosa blijft behouden in aan die kant van de vallei, maar je kunt wel gebruik maken van de 225 kilometer piste die het gebied telt. Voor de gevorderde skiër en snowboarder is het een topgebied. Ook voor de beginnende wintersporter zijn er genoeg blauwe pistes, namelijk 110 kilometer. De mogelijkheid tot tochten maken is enorm uitgebreid sinds Arosa verbonden is met Lenzerheide, dus ook de kilometervreters kunnen hier hun hart ophalen. Zo al met al maken deze factoren Arosa een geschikt gebied voor je wintersport groepsreis. Meer informatie over een wintersport groepsreis in Arosa? Kijk eens op onze reizenpagina!

Off-piste mogelijkheden in ArosaArosa wordt heel serieus genomen als freeride gebied. Voor de beginnende freerider zijn hier zogenoemde safe areas, deze terreinen zijn vooraf gezekerd. De freeride routes van Arosa zijn gevarieerd, zo zijn er een aantal mooie routes te vinden die je in een kom leiden, maar de Weisshorn heeft ook een paar mooie couloirs te bieden. Ben je niet vies van een beetje hiken? Dan zijn er tussen Arosa en Lenzerheiden een aantal mooie routes te vinden. Tijdens onze poederjacht nemen onze Flipside gidsen je mee in het off-piste landschap van het gebied. Uiteraard gebeurd alles veilig en checken we samen de lawineberichten van het gebied iedere ochtend, want ook bij freeriden komt een gedeelte theorie kijken.
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in ArosaAls je op wintersport gaat met familie en kinderen is het natuurlijk belangrijk dat er voor ieder familielid iets te doen is in het gebied. Arosa heeft een kinderland in het dorp en ook de dorpen aan de kant van Lenzerheide hebben een kinderland, dus dat zit in ieder geval wel goed. Verder zijn er veel blauwe pistes waar de beginners zich op kunnen vermaken en de meer gevorderde wintersporters van de familie kunnen helemaal los gaan op de rode pistes en bij het maken van tochten. Voor degene die na een dag op de piste graag helemaal los gaan in de après-ski, hebben we iets minder nieuws. Gezellig een biertje drinken kan natuurlijk wel in Arosa, maar het is niet echt een spetterende après-ski. Ook moet je als familie wel een redelijk budget hebben als je denkt aan een wintersport met familie en kinderen in Arosa, het is namelijk een van de duurdere gebieden. 

Leren skiën en leren snowboarden in ArosaHet skigebied van Arosa is een fijn gebied om te leren skiën of te leren snowboarden. Arosa heeft veel blauwe pistes die goed toegankelijk zijn voor beginners. En het fijne aan dit gebied is dat het er niet druk is, dus je kan als beginner ontspannen aan de gang gaan zonder dat je tussen allerlei mensen door moet slalommen. Tijdens de lesdag ga je met onze Flipside instructeurs op pad om aan je ski of snowboardskills te werken. Tijdens de lessen maken wij ook gebruik van videoanalyse die we aan het eind van de lesdag bespreken, zodat je goed inzicht krijgt in hoe je op je ski's of snowboard staat en wat er nog te verbeteren valt. Ben jij stoked om te leren skiën of om te leren snowboarden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Skiles en snowboardles in ArosaAls je al ervaring hebt met skiën of snowboarden, maar je wilt net dat niveautje hoger, boek dan je trip bij ons en krijg skiles of snowboardles van onze Flipside instructeurs. Als je wintersport naar Arosa gaat, kan je daar samen met onze Flipside instructeurs aan de slag om je ski of snowboardskills te verbeteren. Je krijgt les in een groep waarbij iedereen ongeveer het zelfde niveau heeft, waardoor je ook veel van elkaar kan leren. Dankzij de grootte van het skigebied van Arosa kunnen we veel variëren met de pistes en als je er aan toe bent kunnen we natuurlijk ook een mooie tocht gaan maken door het gebied. Tijdens deze lessen wordt er wederom gebruik gemaakt van videoanalyse. Meer informatie over skilessen en snowboardlessen tijdens onze reizen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Als single skiën of snowboarden in ArosaStel je hebt je single wintersportreis bij ons geboekt en je krijgt een week van tevoren te horen waar de reis naar toe gaat, moet dat gebied natuurlijk wel aan een aanal eisen voldoen. Het moet een gebied zijn met genoeg pistekilometers, sneeuwzeker en het moet gezellig zijn en dan met name de après-ski. Dat maakt dat Arosa niet onze eerste keus zal zijn voor onze single wintersportreis. Je kunt in dit gebied prima skiën of snowboarden, maar de après-ski is niet zo denderend. We zullen voor de singlereis eerder zoeken naar een gebied die een bruisendere après-ski heeft.
Sitemap Reisverzekering afsluiten