Zermatt

Skiën en snowboarden tussen vierduizenders


Lees verder

Zwitserland

Positief aan deze bestemming

  • Veel pistekilometers
  • Geschikt voor gevorderden
  • Gezellige après-ski
  • Ideaal voor tochten
  • Voldoende off-piste mogelijkheden

Wintersport groepsreis in ZermattZermatt is een van de gebieden die je als wintersporter wel een keer bezocht moet hebben. Zermatt ligt aan de zwitserse kant van de Matterhorn (4478 meter) en is verbonden met het italiaanse Breuil-Cervinia. Door deze verbinding is het een zeer uitgebreid skigebied die erg gevarieerd is. Vooral aan de Italiaanse zijde zijn veel vlakke, brede pistes. En aan de kant van Zermatt vind je de meer uitdagende pistes voor de gevorderde wintersporter onder ons. Als je er voor kiest om met een wintersport groepsreis in Zermatt te gaan weet je zeker dat je een unieke wintersport tegemoet gaat. Met de verschillende vierduizenders waar je op uitkijkt, de lange pistes die het gebied kent en het autovrije dorp van Zermatt, waan je je in een heel andere wereld. 

Off-piste mogelijkheden in ZermattIn het grote gebied rondom Zermatt zijn verschillende freeride routes te vinden. Deze variëren van de makkelijkere routes (in het gebied bij Breuil-Cervinia) tot de wat moeilijkere routes (bij Zermatt). Vanwege de hoogte van het skigebied van Zermatt zijn de freeride mogelijkheden al vanaf vroeg in het seizoen te ontdekken. Het voordeel van een off-piste reis boeken bij Flipside is dat je altijd een eigen gids bij je hebt. Dit is ook meer dan aan te raden in Zermatt, gezien je veel op een gletsjer zal skiën of snowboarden en gletsjers kennen gletsjerspleten. Onze gidsen zullen je meenemen op een veilige en onvergetelijke poederjacht door het gebied!
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in ZermattOp wintersport met familie en kinderen in Zermatt? Zermatt heeft hier alle voorzieningen voor. Bij Sunnega vind je het kinderland met daar omheen nog een aantal blauwe pistes. En ook bij de Riffelberg vind je nog een aantal mooie blauwe pistes. De gevorderde wintersporters van de families kunnen zich prima vermaken op de rode en zwarte pistes die in het gebied liggen. En voor degene die dat willen, is het gebied van Zermatt ook ideaal voor het maken van lange tochten. Het dorp van Zermatt is autovrij, waardoor er treintjes en elektrocars door het dorp rijden. Zermatt is in verhouding wel een redelijk duur skigebied, waardoor je ook iets meer betaalt als je op de piste wilt gaan eten. Het eten is er overigens wel erg lekker!

Leren skiën en leren snowboarden in ZermattZermatt beschikt in verhouding niet over heel veel blauwe pistes, je zult er meer rood en zwart vinden. Toch zijn er wel een aantal mooie blauwe pistes, vooral bij de Riffelberg. Hier kan je als beginner aan de slag gaan met het maken van je eerste meters in de sneeuw. Samen met onze Flipside instructeur maken we er een onvergetelijk avontuur van. Want wie wil er nou niet leren skiën of leren snowboarden met de imposante Matterhorn op de achtergrond? Wil je meer informatie over het leren skiën of leren snowboarden? Neem gerust contact met ons op.

Skiles en snowboardles in ZermattVanwege het gevarieerde aanbod aan pistes in Zermatt is het gebied een pareltje voor de ervaren skiër of snowboarden. Wil je graag nog een paar extra tips? Je techniek verbeteren? Of juist leren freestylen? Onze Flipside instructeurs nemen je graag mee naar Zermatt! De mogelijkheden voor tochten zijn hier eindeloos en de afdalingen zijn over het algemeen erg lang. Tijdens de skiles of snowboardles geven onze Flipside instructeurs je tips, maar ze maken ook gebruik van videoanalyse die aan het eind van de lesdag wordt besproken. Dus wil je nét dat stapje hoger komen op je ski's of snowboard? Neem contact met ons op en kom mee met ons op trip!

Als single skiën of snowboarden in ZermattInteresse in een singlereis bij Flipside? Dan is het mogelijk dat de reis naar Zermatt gaat. We bepalen pas een week voor vertrek waar de reis heen gaat, dit in verband met de sneeuwcondities. Voor iedere wintersporter is er iets te beleven in Zermatt. Er zijn veel pistes, gevarieerde pistes en er is een perfecte mogelijkheid tot het maken van tochten. Maar natuurlijk is de après-ski voor een singlereis ook niet geheel onbelangrijk. In Zermatt vind je best bruisende après-ski, wat je misschien niet direct zou verwachten in Zwitserland. Maar na het skiën of snowboarden kan je gelijk gezellig een drankje doen en dat kan doorgaan tot in de vroege uurtjes...


Sitemap Reisverzekering afsluiten