Saas-Fee

Parel in de Alpen


Lees verder

Zwitserland

Positief aan deze bestemming

  • Sfeervol
  • Paradijs voor kinderen
  • Sneeuwzeker
  • Autovrij dorp

Wintersport groepsreis in Saas-FeeSaas-Fee is een wintersport gebied dat in de Zwitserse alpen ligt. Met 100 kilometer skipiste is het niet het aller grootste gebied, maar het wordt zeker gezien als een top gebied. Saas-Fee wordt ook wel 'de parel van de alpen' genoemd en dit is niet zonder reden. Het dorp van Saas-Fee wordt omringd door een aantal bergtoppen die boven de 4000 meter uitstijgen. Saas-Fee is een mix van de authentieke gebouwen en moderne chalets, wat voor veel sfeer zorgt in het autovrije dorp. Voor een wintersport groepsreis is Saas-Fee een geschikt gebied omdat het van alle markten thuis is. Het gebied heeft een grote diversiteit aan pistes, de pistekwaliteit is heel goed en het is vooral een sfeervol gebied. De après-ski in Saas-Fee is niet zo uitbundig als die in Oostenrijk, maar het kan zeker gezellig worden in de barretjes van het dorp.

Off-piste mogelijkheden in Saas-FeeSaas-Fee staat niet direct bekend als freeride gebied, maar dat betekent niet dat het geen bezoekje waard is. Onze Flipside gidsen weten altijd wel een paar mooie lijnen te vinden. Vanaf de Fee-gletsjer kun je verschillende kanten op om een mooie afdaling te halen. Doe dit echter wel altijd onder leiding van een van onze gidsen, die het gebied kennen, een gletsjer kan namelijk gletsjerspleten bevatten. Daarom zullen wij altijd zorgvuldig de route kiezen en veiligheid voorop stellen. Gaat de gletsjer je nog net een stap te boven, dan kan je rondom Egginerjoch en Morenia ook een paar mooie off-piste lijnen scoren! Misschien zien we jou tijdens een van onze poederjachten in Saas-Fee!

Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in Saas-FeeSaas-Fee wordt gezien als een kindvriendelijk gebied en is dus zeker een optie om te bezoeken als je een wintersport met familie en kinderen op de planning hebt staan. Een groot voordeel is dat het dorp van Saas-Fee autovrij is en je daarom dus lekker door het dorp rond kan banjeren. Voor de kleinsten en de beginners van de familie is er een oefenlift die aan een vlakke piste ligt. Eenmaal uitgeoefend op de oefenweide, dan zijn er genoeg opties om je skills verder uit te breiden. Een nadeel van het dorp is dat er de laatste jaren niet heel veel vernieuwing is geweest in de liften, waardoor het soms zo kan zijn dat je lang in de lift zit. Het dorp van Saas-Fee is prachtig door zijn uitzicht op de vierduizenders die om het dorp heen liggen. Verder is de sfeer erg gemoedelijk in het dorp omdat het een autovrij dorp is, wat het perfect voor families en kinderen maakt. Buiten de pistes is er ook genoeg vermaak, in het dorp vind je onder andere een zwembad, een sauna en een bioscoop.

Leren skiën en leren snowboarden in Saas-FeeHet gebied van Saas-Fee beschikt over een oefenlift met een oefenweide daarnaast, deze vind je in Saas Grund. Dit is een ideale plek voor iedereen die wilt leren skiën of wilt leren snowboarden. Samen met onze Flipside instructeur zal je aan de slag gaan tijdens je skiles of snowboardles. Als je eenmaal je eerste bochten kan draaien en je confident genoeg bent om de volgende stap te maken, nemen de instructeurs je mee de eerste echte pistes op. Onze instructeurs maken gebruik van videoanalyse die ze aan het eind van de lesdag met je bespreken om je te voorzien van feedback. Dus heb je altijd al willen leren skiën of leren snowboarden? Ga met Flipside mee naar Saas-Fee of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Skiles en snowboardles in Saas-FeeWil je graag je skills op je ski's of snowboard verbeteren? Tijdens een reis met Flipside krijg jij iedere dag skiles of snowboardles inclusief videoanalyse. Het gebied van Saas-Fee leent zich prima voor skilessen en snowboardlessen. Het is geen enorm groot gebied, maar het beschikt over genoeg pistekilometers om je een weekje te vermaken. Je kan in Saas-Fee niet van de ene kant van het gebied naar de andere kant van het gebied skiën, maar het is wel mogelijk om op bepaalde dagen op een ander punt te starten zodat je toch het gehele gebied kan zien. Tussen je skiles of snowboardles door is er natuurlijk altijd tijd voor een pauze en een goede kop koffie in een van de vele restaurantjes die je op de piste kan vinden. Wil je graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Als single skiën of snowboarden in Saas-FeeAls je een singlereis bij ons geboekt hebt/wilt boeken dan is het tot een week voor vertrek een verrassing waar de reis naar toe gaat. Wij bekijken vlak voor vertrek de sneeuwkwaliteit en weersomstandigheden in de gebieden en maken aan de hand daarvan een beslissing waar de reis heen gaat. Qua ski en snowboard mogelijkheden is Saas-Fee geen verkeerd gebied. Het zwakke punt aan dit gebied is dat het niet echt mogelijk is om een lange tocht door het gebied te maken. Wel zijn er genoeg pistes om de hele dag lekker te kunnen skiën of snowboarden. Saas-Fee heeft niet een heel bruisende après-ski, wat natuurlijk wel belangrijk is als je als single mee gaat met onze singlereis. We komen immers ook voor de gezelligheid! Saas-Fee is dus niet het meest geschikte gebied voor onze singlereis, maar gelukkig hebben we nog genoeg bestemmingen die absoluut geschikt zijn!
Sitemap Reisverzekering afsluiten