Wilder Kaiser - Brixental

Zeer compleet skigebied


Lees verder

Oostenrijk

Positief aan deze bestemming

  • Geschikt voor beginners
  • Geschikt voor gevorderden
  • Kindvriendelijk
  • Mogelijkheid voor lange tochten

Wintersport groepsreis in Wilder Kaiser - BrixentalOp wintersport groepsreis in Wilder Kaiser - Brixental? Wilder Kaiser - Brixental is een van de populairdere wintersportbestemmingen onder de Nederlanders en we geven ze geen ongelijk, want het gebied heeft werkelijk alles. Het gebied is ideaal voor beginners, gevorderden kunnen mooie tochten maken en aan het einde van de dag kan er gezellig een drankje gedronken worden in de bruisende après-ski. Met zijn 284 kilometer skipiste is Wilder Kaiser - Brixental zeker wel een groot skigebied. Het overgrote deel van de pistes zijn blauw en rood en hier en daar vind je ook nog een mooie zwarte piste. De aansluitingen van de dorpen zijn perfect, je kan een aantal mooie tochten maken zonder ook maar één keer de skibus te pakken. Er zijn drie flinke skitochten uitgezet in het gebied: de Salvenrunde (12 km), de Kaiserrunde (20 km) en de Westendorfrunde (30 km). Al met al een mooi, groot en gevarieerd gebied!

Off-piste mogelijkheden in Wilder Kaiser - BrixentalAls je Wilder Kaiser - Brixental hoort, zal je niet gelijk denken aan de perfecte freeride bestemming. En helaas is dit ook zo. Zo compleet als het gebied is voor de piste skiërs, zo incompleet is het gebied voor de freeriders. De routes beperken zich namelijk tot de stukken vlak naast de pistes, natuurlijk kan je nog wel eens ergens doorsteken, maar echte routes zijn er niet. Voor de off-piste mogelijkheden hoef je dus niet persé naar Wilder Kaiser - Brixental te gaan. Onze poederjacht zal dan ook naar een gebied gaan waar meer mogelijkheden zijn.
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in Wilder Kaiser - BrixentalZoals eerder al verteld is is Wilder Kaiser - Brixental een skigebied dat helemaal compleet is en voor iedere wintersporter wat wils heeft. Zo ook als je in Wilder Kaiser - Brixental op wintersport met familie en kinderen wilt gaan, ieder familielid zal zich prima kunnen vermaken. Voor de kinderen is er in ieder dorp ongeveer wel een kinderland, soms in het dal, soms op de berg. De ervaren wintersporters kunnen zich vermaken op de vele en gevarieerde pistes door bijvoorbeeld een mooie tocht door het gebied te maken. Het enige nadeel van een wintersport met familie en kinderen in Wilder Kaiser - Brixental is dat het in het hoogseizoen soms wel erg druk kan zijn. 

Leren skiën en leren snowboarden in Wilder Kaiser - BrixentalWilder Kaiser - Brixental leent zich prima voor beginners. In ieder dorp zijn wel een aantal mooie blauwe pistes te vinden. Flipside biedt tijdens de trips lessen aan voor ieder niveau, dus ook aan degene die nog nooit op ski's of een snowboard hebben gestaan. De lessen zijn intensief, vooral de eerste paar dagen, maar boven al leuk! De lessen worden verzorgd door onze eigen Flipside instructeurs die zeer gemotiveerd zijn om jou je eerste bochten op ski's of een snowboard te laten maken. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het leren skiën en leren snowboarden in Wilder Kaiser - Brixental? Neem contact met ons op!

Skiles en snowboardles in Wilder Kaiser - BrixentalZoals Wilder Kaiser - Brixental geschikt is voor beginnerslessen, is het ook absoluut geschikt voor skiles en snowboardles aan wintersporters die al wel ervaring hebben. Tijdens onze trips wordt er door onze gediplomeerde Flipside instructeurs op alle niveaus lesgegeven. De lessen kunnen verschillende in het teken van verschillende thema's staan, zoals freestyle en techniek. Tijdens de lessen wordt er gebruik gemaakt van videoanalyse die aan het einde van de lesdag besproken wordt. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van skiles en snowboardles in Wilder Kaiser - Brixental? Neem gerust contact met ons op.

Als single skën of snowboarden in Wilder Kaiser - BrixentalGeïnteresseerd in onze singlereis? Dan zal je er wellicht al van op de hoogte zijn dat wij pas een week van tevoren de bestemming van deze reis bepalen. Die bestemming zou ook zomaar eens Wilder Kaiser - Brixental kunnen worden. Zoals eerder gezegd heeft Wilder Kaiser - Brixental het allemaal. Goede pistes, veel variatie, gezellige après-ski  en de mogelijkheid tot het maken van tochten is eindeloos. Het enige puntje waar een beetje over te twisten valt is de sneeuwzekerheid. Vanwege het feit dat Wilder Kaiser - Brixental redelijk laag ligt, is het niet altijd even sneeuwzeker. Tijdens onze singlereis willen wij 100% sneeuwzekerheid garanderen, dus als de voorspellingen niet optimaal zijn, zullen we eerder voor een gebied kiezen die meer sneeuwzekerheid heeft.
Sitemap Reisverzekering afsluiten