Kleinwalsertal

Familiegebied vlak over de grens van Duitsland


Lees verder

Oostenrijk

Positief aan deze bestemming

  • Kindvriendelijk
  • Fantastische off-piste
  • sneeuwzeker
  • Makkelijk te bereiken

Wintersport groepsreis in KleinwalsertalKleinwalsertal is een gebied dat verdeelt is over twee landen, namelijk Oostenrijk en Duitsland. Je rijdt er dan ook zo naartoe vanuit Nederland. Kleinwalsertal bestaat uit verschillende deelgebieden die vooral populair zijn bij families. In het Kleinwalsertal vindt je geen ultra moderne hotels en massatoerisme, nee alles in Kleinwalsertal is er lekker gemoedelijk en rustig. Zoals Wintersport eigenlijk hoort te zijn... Het gebied van Kleinwalsertal is verdeeld over zes bergen en het telt in totaal zo'n 125 kilometer piste. Voor zowel beginners als gevorderden zijn er fijne pistes te vinden. Helaas is niet alles in het gebied naadloos met elkaar verbonden, dus soms zul je een skibus moeten pakken als je een tocht wilt maken. Het Kleinwalsertal heeft overigens wel fantastische off-piste mogelijkheden. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een wintersport groepsreis in Kleinwalsertal? Neem gerust contact met ons op of kijk op de reizenpagina.

Off-piste mogelijkheden in KleinwalsertalHet off-piste terrein van Kleinwalsertal heeft van alles te bieden. Zo zijn er verschillende mooie lijnen te rijden voor de beginnende freerider, maar kan ook de gevorderde freerider zich prima vermaken hier. Kleinwalsertal is een heel sneeuwzeker gebied dat vooral een ondergrond van gras heeft, dus freeriden is er al vroeg in het seizoen mogelijk. Kleinwalsertal is inmiddels al best bekend geworden als freeride gebied, dus het kan er soms erg druk worden. Als je dus op zoek bent naar freeride terrein waar je je in de middle of nowhere bevindt, zul je eerst een flink stuk moeten hiken. Gelukkig is dat tijdens onze poederjacht ook mogelijk. Samen met onze Flipside gidsen ga op de toerski's of het splitboard richting de top van de één van de bergen, een pittige hike, maar een typisch geval van "earn your line"!
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in KleinwalsertalZoals eerder al aangegeven is het Kleinwalsertal echt een familiegebied en dus een goede bestemming voor je wintersport met familie en kinderen. De dorpen beschikken allemaal over een paar mooie oefenweides en de Heuberg is de perfecte piste voor de eerste echte afdaling. Uiteraard is er ook voor de ervaren wintersporter genoeg te doen. Een aantal mooie, uitdagende pistes zijn te vinden in het gebied. De mogelijkheid tot het maken van tochten is helaas wat minder, omdat niet alles naadloos op elkaar aangesloten is. Zeker als je met je familie op zoek bent naar een gebied dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme is Kleinwalsertal de perfecte bestemming. De Oostenrijkse gezelligheid, authentieke sfeer en de rust doen je goed als je je vakantie in Kleinwalsertal doorbrengt.

Leren skiën en leren snowboarden in KleinwalsertalHet skigebied van Kleinwalsertal is een fijn gebied om te leren skiën of te leren snowboarden. Arosa heeft veel blauwe pistes die goed toegankelijk zijn voor beginners. En het fijne aan dit gebied is dat het er niet druk is, dus je kan als beginner ontspannen aan de gang gaan zonder dat je tussen allerlei mensen door moet slalommen. Tijdens de lesdag ga je met onze Flipside instructeurs op pad om aan je ski of snowboardskills te werken. Tijdens de lessen maken wij ook gebruik van videoanalyse die we aan het eind van de lesdag bespreken, zodat je goed inzicht krijgt in hoe je op je ski's of snowboard staat en wat er nog te verbeteren valt. Ben jij stoked om te leren skiën of om te leren snowboarden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Skiles en snowboardles in KleinwalsertalAls je al ervaring hebt met skiën of snowboarden, maar je wilt net dat niveautje hoger, boek dan je trip bij ons en krijg skiles of snowboardles van onze Flipside instructeurs. Als je wintersport naar Kleinwalsertal gaat, kan je daar samen met onze Flipside instructeurs aan de slag om je ski of snowboardskills te verbeteren. Je krijgt les in een groep waarbij iedereen ongeveer het zelfde niveau heeft, waardoor je ook veel van elkaar kan leren. Dankzij de grootte van het skigebied van Kleinwalsertal kunnen we veel variëren met de pistes. Tijdens deze lessen wordt er wederom gebruik gemaakt van videoanalyse. Benieuwd naar de mogelijkheden voor skiles of snowboardles in Kleinwalsertal? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Als single skiën of snowboarden in KleinwalsertalVoor onze singlereis moet de bestemming aan een aantal factoren voldoen. Het moet een sneeuwzeker gebied zijn, geschikt voor beginners en gevorderden en er moet natuurlijk een beetje bruisende après-ski te vinden zijn. Met de sneeuwzekerheid en het aanbod in pistes zit het wel goed in Kleinwalsertal, maar de bruisende après-ski is er ver te zoeken. Kleinwalsertal zal dus niet direct onze eerste keus zijn voor de singlereis. Maar gelukkig zijn er genoeg bestemmingen die wel aan al deze eisen voldoen!
Sitemap Reisverzekering afsluiten