Obergurgl - Hochgurgl

Op hoge hoogte skiën in het Ötztal


Lees verder

Oostenrijk

Positief aan deze bestemming

  • Geschikt voor gevorderden
  • Goed off-piste
  • Gezellige après-ski
  • Sneeuwzeker

Wintersport groepsreis in Obergurgl - HochgurglObergurgl - Hochgurgl, een skigebied aan het einde van het Ötztal. Het gebied van Obergurgl - Hochgurgl telt in totaal zo'n 110 kilometer skipiste waarvan 35 blauw, 55 rood en 20 zwart. Zoals je aan de verdeling van de pistes kan zien is het gebied van Obergurgl - Hochgurgl meer gericht op de gevorderde en vergevorderde wintersporter dan op de beginnende wintersporter. Er zijn natuurlijk ook blauwe pistes voor de beginnende wintersporter, maar die zijn over het algemeen ook al aardig pittig. Mocht je dus op wintersport groepsreis naar Obergurgl - Hochgurgl gaan, hou er rekening mee dat het gebied pittig kan zijn voor beginners. Het gebied van Obergurgl - Hochgurgl is vanwege zijn hoogte (tot wel 3080 meter) erg sneeuwzeker en dat maakt ook waarom het gebied zo geliefd is. Omdat Obergurgl - Hochgurgl boven de boomgrens ligt en veel wind kan vangen, kan het erg koud worden en zijn de pistecondities wisselend.  

Off-piste mogelijkheden in Obergurgl - HochgurglIn Obergurgl - Hochgurgl zijn genoeg off-piste mogelijkheden voor de freeriders onder ons. Vanwege de hoogte zal je hier weinig treeruns vinden en zal je dus meer in open terrein skiën of snowboarden. In het gebied van Obergurgl - Hochgurgl zijn een aantal mooie route te vinden die voor verschillende niveaus interessant zijn. Tijdens onze poederjachten gaan wij altijd op zoek naar 100% sneeuwzekere gebieden en het zou dus zomaar kunnen dat we in Obergurgl - Hochgurgl belanden. Samen met onze Flipside gidsen ga je tijdens de poederjacht op zoek naar de meest verse poeder en mooiste lijnen. Benieuwd naar de verschillende poederjachten? Kijk eens op de reizen-pagina.
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in Obergurgl - HochgurglDenk je aan een wintersport met familie en kinderen in Obergurgl - Hochgurgl? Dan moet het gebied natuurlijk wel aan een aantal eisen voldoen. Er genoeg te doen zijn voor de kinderen, de beginnende wintersporter en de gevorderde wintersporters van de familie. Obergurgl - Hochgurgl heeft een mooi en uitgebreid kinderland, dus voor de kleinsten is er zeker genoeg te doen. De blauwe pistes in het gebied zijn redelijk pittig, dus voor de absolute beginner is het misschien niet het meest ideale gebied. De gevorderden daarentegen kunnen zich prima vermaken in dit gebied. Er zijn verschillende uitdagende pistes en door de moderne liftverbinding is er ook een mogelijkheid tot het maken van kleine tochten. En vergeet vooral de Hohe Mut niet, één van de moeilijkste bückelpistes in Oostenrijk. 

Leren skiën en leren snowboarden in Obergurgl - HochgurglZoals al eerder aangegeven is het gebied van Obergurgl - Hochgurgl niet het meest ideale gebied voor beginners. Als je gaat leren skiën of snowboarden wil je toch graag mooie, brede en vlakke blauwe pistes. Te steile blauwe pistes kunnen de progressie stagneren en dat willen we natuurlijk niet hebben. Daarom raden wij vanuit Flipsipde niet direct Obergurgl - Hochgurgl aan als bestemming voor beginnende wintersporters. Wil je weten welke bestemmingen wel ideaal zijn voor het leren skiën en leren snowboarden? Kijk dan eens op onze bestemmingen pagina of neem contact met ons op!

Skiles en snowboardles in Obergurgl - HochgurglHet gebied van Obergurgl - Hochgurgl is uitstekend geschikt voor de ervaren wintersporter. Met zijn uitdagende pistes en mogelijkheid tot het maken van tochtjes kunnen de gevorderde wintersporters zich hier goed vermaken. Maar ook als gevorderde wintersporter kan je nog skiles en snowboardles nemen in Obergurgl - Hochgurgl. Tijdens onze Flipside reizen bieden wij namelijk skiles en snowboardles aan op ieder niveau. Onder leiding van onze Flipside instructeurs ga je iedere dag de berg om op jouw ski of snowboardskills verder te ontwikkelen. Aan de hand van jullie behoefte zullen wij verschillende thema's behandelen tijdens de lessen, dit kan bijvoorbeeld techniek of freestyle zijn. Tijdens onze lessen maken wij gebruik van videoanalyse die wij aan het einde van de lesdag bespreken. Door middel van de videoanalyse krijg je een beter beeld van hoe je op je ski's of board staat, waardoor je nog meer progressie kunt maken. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor skiles of snowboardles in Obergurgl - Hochgurgl? Neem gerust contact met ons op!

Als single skiën of snowboarden in Obergurgl - HochgurglVoor onze singlereis bepalen wij pas een week van tevoren de bestemming, dit omdat wij graag 100% sneeuwzekerheid willen garanderen. Door de sneeuwzekerheid van het gebied is Obergurgl - Hochgurgl zeker een goede optie. De singlereis staat vooral in het teken van veel skiën en snowboarden, met aan het einde van de dag natuurlijk een drankje in de après-ski. De après-ski van Obergurgl - Hochgurgl is ook zeker de moeite waard. Het is niet te vergelijken met de buren in het gebied Sölden, maar er kan zeker een gezellig drankje gedaan worden.
Sitemap Reisverzekering afsluiten