Obertauern

Freeride hotspot in het Salzburgerland


Lees verder

Oostenrijk

Positief aan deze bestemming

  • Sneeuwzeker
  • Geschikt voor beginners
  • Geschikt voor gevorderden
  • Gezellige après-ski
  • Off-piste mogelijkheden
  • Kindvriendelijk

Wintersport groepsreis in ObertaurnObertauern is een skigebied dat erg populair is onder de wintersporters. Erg gek is dit niet, het is namelijk een erg sneeuwzeker gebied. Met zijn 100 kilometer is Obertauern niet het grootste gebied, maar heeft het wel voor iedereen iets te bieden. Beginners kunnen zich hier goed vermaken op de blauwe pistes, vooral rondom de Sonnlift zijn een aantal mooie blauwe pistes te vinden, maar ook voor gevorderden zijn hier voldoende pistes. Obertauern staat ook bekend om de ronde die je in het skigebied kan skiën of snowboarden, de Tauernrunde, deze kan met de klok mee, of tegen de klok in worden geskiët of gesnowboard. Tijdens deze ronde kom je alleen wel achter het minpuntje van Obertauern, de pistes zijn allemaal vrij kort. Ook de après-ski in Obertauern is erg aanwezig, het is namelijk een van de favoriete plekken van de Duitsers. Tot in de vroege uurtjes kun je feesten in een van de vele barretjes. Al met al een mooi gebied voor je wintersport groepsreis in Obertauern!

Off-piste mogelijkheden in ObertauernObertauern wordt gezien als één van de dé freeride hotspots van het Salzburgerland. Vanwege het feit dat Obertauern een schneeloch (een gebied dat meer sneeuw vang dat de omliggende gebieden) is, is Obertauren ook populair bij de locals. Maar Obertauern is nog niet zo populair dat er heftige poederstress heerst, je kan gerust nog mooie lijnen zetten als je niet de eerste lift omhoog hebt genomen. Het terrein van Obertauern is veelal kaal terrein, Obertauern ligt namelijk op een pas, wat boven de boomgrens is. Dus als je hoog in het gebied zit, zijn het vooral rotsen die je als ondergrond hebt. Maar naar mate je lager in het gebied komt, zul je meer gras als ondergrond treffen. De off-piste mogelijkheden in Oberauern zijn meer dan voldoende. Voor de beginnende freeriders zijn er een aantal mooie routes op de open velden van de Seekarspitze en de mooiste afdalingen voor de gevorderde freerider vind je bij de kleine Kesselspitze. Tijdens onze poederjacht zullen onze gidsen er dan ook alles aan doen om jou de mooiste plekken van het gebied te laten zien.
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in ObertauernWil jij graag op wintersport met familie en kinderen in Obertauern? Dan is het natuurlijk zaak dat je een gebied vindt die geschikt is voor de hele familie. Obertauern is een van de dorpen die het allemaal heeft. Voor de kleinste kinderen is er direct in het dorp een mooi kinderland en bij de Sonnlift zijn mooie blauwe pistes te vinden. Door de mogelijkheid om een mooie tocht door het gebied te maken is ook aan de gevorderde wintersporter van de familie gedacht. En als je met z'n alle de dag af wilt sluiten in de après-ski, ben je ook in Obertauern aan het juiste adres. Dat dit dorp zo compleet is, komt wel met een prijs.. Obertauern is over het algemeen iets duurder dan de gemiddelde skigebieden.

Leren skiën en leren snowboarden in ObertauernWil je graag leren skiën of leren snowboarden, maar weet je niet waar je moet beginnen? Flipside helpt je hier graag bij! Obertauern is een fijn gebied voor beginnende snowboarders en skiërs. Ondanks dat het een aantal uitdagende pistes kent, zijn er ook genoeg blauwe pistes waar je je als beginnende skiër of snowboarder prima kunt vermaken. Samen met onze Flipside instructeurs ga je aan de slag om je eerste meters in de sneeuw te maken. Leren skiën en leren snowboarden gebeurt natuurlijk niet in één dag. Onze instructeurs nemen jou mee op jouw avontuur om je eerste bochten te maken, zij zullen hierbij natuurlijk rekening houden met jouw eigen tempo. Leren skiën en leren snowboarden was nog nooit zo leuk! Wil je meer informatie over het leren skiën en leren snowboarden? Neem gerust contact met ons op. 

Skiles en snowboardles in ObertauernBen je geen beginner meer, maar wil je wel graag nog een paar skilessen of snowboardlessen om nét nog wat beter te worden? Dan ben je bij Flipside aan het juiste adres. Tijdens onze reizen krijgen ook degene die al ervaring hebben me skiën of snowboarden skiles of snowboardles. Tijdens deze lessen worden er verschillende thema's behandeld, zoals freestyle, techniek en pistetricks. Ook wordt er tijdens de lessen gebruik gemaakt van videoanalyse die aan het einde van de lesdag besproken wordt, dit zorgt ervoor dat er nog meer progressie geboekt kan worden. Obertauern is een geschikt gebied om als ervaren skiër of snowboarder heen te gaan. Er zijn genoeg uitdagende pistes en er is ook een prima mogelijkheid tot het maken van tochten. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

Als single skiën of snowboarden in ObertauernHeb jij een singlereis bij ons geboekt? Super, leuk dat je mee gaat! Tot een week voor vertrek blijft het een verrassing waar de reis heen gaat, we willen namelijk graag 100% sneeuwgarantie bieden tijdens deze reis. Obertauern zou dus zomaar ook een van de bestemmingen kunnen worden voor deze singlereis. Met de bruisende après-ski zit je in ieder geval goed in Obertauern. Ook heeft het qua pistes genoeg te bieden. Deze singlereis staat natuurlijk in het tegen van een sportieve vakantie. Overdag zullen we de hele dag skiën en snowboarden en aan het eind van de dag zullen we gezellig een biertje drinken in de après-ski!
Sitemap Reisverzekering afsluiten