Zell am See - Kaprun

Sneeuwzekere gletsjer en gezellig familigebied


Lees verder

Oostenrijk

Positief aan deze bestemming

  • Sneeuwzeker
  • Kindvriendelijk
  • Après-ski
  • Gevarieerd gebied
  • Eten op de piste

Wintersport groepsreis in Zell am See - KaprunIn het Salzburger land ligt he gebied van Zell am See - Kaprun. Dit gebied bestaat uit drie aparte skigebieden. Namelijk de Kitzsteinhorn gletsjer in Kaprun, de Maiskogel in Kaprun en het skigebied van Zell am See. De Maiskogel en Zell am See staan vooral bekend als de gebieden die vooral voor families, kinderen en de minder ervaren wintersporter erg geschikt zijn. Het zijn beide gebieden met niet al te uitdagende pistes en het is niet heel groot. De meer ervaren skiër of snowboarder zal zich beter kunnen vermaken op de Kitzsteinhorn. De gletsjer van Kaprun heeft een grotere diversiteit aan pistes en daarmee ook meer uitdagende pistes. Het minpuntje van de gletsjer is dat het niet mogelijk is om tochten te maken. Alle pistes komen op hetzelfde punt uit. Als je voor je wintersport groepsreis een skigebied zoekt dat niet al te groot is, wel sneeuwzeker (de gletsjer) en niet al te uitdagend is, boek dan je wintersport groepsreis in Zell am See - Kaprun! Voor de wintersport groepsreizen die meer op zoek zijn naar uitdaging, mogelijkheid tot tochten en veel off-piste, is het misschien verstandig om een kijkje te nemen tussen onze andere bestemmingen!

Off-piste mogelijkheden in Zell am See - KaprunVoor de beginnende off-piste skiër of snowboarder is het gebied van de Kitzsteinhorn een fijn gebied om de eerste stappen in het off-piste terrein te zetten. Het gebied kent vijf skiroutes die wel gecontroleerd worden, maar niet geprepareerd worden. Als er een verse sneeuwdump is gevallen kan het wel heel druk worden op de Kitzsteinhorn, dus je moet er vroeg bij zijn om nog wat mooie lijnen te rijden! Voor de gevorderde freerider zijn de off-piste mogelijkheden in Zell am See - Kaprun niet eindeloos. Er zijn natuurlijk wel een paar mooie routes te vinden, zeker onder leiding van een van onze Flipside gidsen, maar het is verder niet een gebied waar je absoluut hebt moeten zijn voor het freeriden. Wil je weten wat Flipside allemaal te bieden heeft qua off-piste reizen? Kijk eens bij onze poederjachten.
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in Zell am See - KaprunDenk je aan een wintersport met familie en kinderen in Zell am See - Kaprun? Zell am See - Kaprun is door de ligging en indeling van het gebied zeer geschikt voor een wintersportvakantie met familie en kinderen. Het gebied van de Maiskogel ligt in het dal van het dorp Kaprun en heeft twee skiliften die omhoog gaan. Deze pistes zijn vooral voor de wintersporter die nog niet zo ervaren is en op niet al te moeilijke pistes wilt oefenen. Het gebied van Zell am See is een gezellig, kindvriendelijk gebied. Met een maximale hoogte van 2000 meter is het niet een heel hoog gebied, maar dankzij de gletsjer die in de buurt ligt is het gebied wel sneeuwzeker. Zell am See is een knus gebied met veel restaurantjes op en om de pistes. Voor de kinderen heeft het gebied meerdere kinderlanden. Als je in Zell am See bent is een bezoekje aan de Pizgauer Hütte zeker een must-do. Dit is een restaurantje die niet direct aan de piste ligt, maar via een smal pad kan je er wel komen. Het eten is er heerlijk en het personeel is super vriendelijk. Vooral het terug komen naar de piste is een beleving. Met zo'n 10 skiërs of snowboarders hang je dan achter een soort sneeuwscooter, deze trekt je weer terug naar de piste. Enige controle over je ski's of board is dus wel vereist!

Leren skiën en leren snowboarden in Zell am See - KaprunHet gebied van Zell am See - Kaprun heeft genoeg mogelijkheden voor beginners om te leren skiën of om te leren snowboarden. In Kaprun zijn de pistes van de Maiskogel de pistes waar je als beginner het beste terecht kunt. Mocht de sneeuw het niet toelaten, kunnen we altijd afwijken naar de Kiktzsteinhorn en daar op de blauwe pistes oefenen. De Schmittenhoöhe in Zell am See is ook een perfecte berg om als beginner te leren skiën of te leren snowboarden. In Zell am See vind je veel mooie blauwe pistes die niet al te moeilijk zijn. Het enige minpuntje aan Zell am See is dat het in het hoogseizoen redelijk druk kan worden. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem eens contact met ons op. 

Skiles en Snowboardles in Zell am See - KaprunVoor de skiër of snowboarder die graag meer ervaring op doet en het fijn vindt om nog een aantal tips te ontvangen, biedt Flipside skiles en snowboardles aan. Tijdens deze lessen zullen we onder andere thema's als techniek en freestyle behandelen. Het gebied van Zell am See - Kaprun leent zich prima voor skiles en snowboardles. Het is niet een heel groot gebied, maar omdat je op meerdere bergen kunt skiën of snowboarden kan het weel heel afwisselend zijn. Tijdens de lessen zullen onze Flipside instructeurs gebruik maken van videoanalyse en die zullen zij na afloop van de lesdag bespreken. Samen gaan we voor progressie! Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden!

Als single skiën of snowboarden in Zell am See - KaprunInteresse in onze singlereis? dan blijft het tot een week voor vertrek een verrassing waar de reis naar toe gaat. Wij beslissen dit pas zo kort van tevoren omdat we de beste sneeuwkwaliteit en weersomstandigheden willen treffen. Ook Zell am See - Kaprun zou een van de bestemmingen van onze singlereis kunnen zijn. Voor de skiërs en snowboarders die al wel ervaring hebben in de sneeuw, maar zichzelf nog niet vergevorderd vinden is dit een goede bestemming. De mooie pistes op de Kitz lenen zich voor een paar goede afdalingen. De après-ski van Kaprun vind je vooral in het dorp zelf. In Zell am See zijn er wel een aantal gezellige barretjes op de piste. Ook 's nachts is het uitgaansleven in Zell am See niet verkeerd! 


Sitemap Reisverzekering afsluiten