Monte Rosa

Plezier voor iedere wintersporter


Lees verder

Italië

Positief aan deze bestemming

  • Geschikt voor beginners
  • Geschikt voor gevorderde
  • Veel off-piste mogelijkheden
  • Rustig
  • Geschikt voor tochten
  • Laag prijsniveau

Wintersport groepsreis in Monte RosaMonte Rosa is een groot en uitgestrekt skigebied dat over drie dalen uitgestrekt is. Monte Rosa is eigenlijk voor iedere wintersporter wel geschikt. Het gebied kent genoeg brede, vlakke, blauwe pistes waar de beginnende wintersporter zich prima kan vermaken en voor de meer gevorderde wintersporter is er genoeg uitdaging te vinden in het ruime aanbod aan de rode en zwarte pistes. Het gebied rondom Monte Rosa is een fraai plaatje met vier enorme hoge bergtoppen van zo'n 4000 meter hoog. Dit betekent niet dat Monte Rosa zo veel lager ligt dat dit de sneeuwzekerheid beïnvloed, in tegendeel zelfs, Monte Rosa is een heel sneeuwzeker gebied. Monte Rosa is door zijn diversiteit erg geschikt voor een wintersport groepsreis. Wilt u meer informatie over een wintersport groepsreis in Monte Rosa? Kijk dan op onze groepsreizen-pagina.

Off-piste mogelijkheden in Monte RosaDe freeride mogelijkheden in Monte Rosa verdienen een speciale vermelding. Vanwege de grote off-piste mogelijkheden in Monte Rosa is er voor iedereen die wilt freeriden wel iets te vinden. Van grote uitgestrekte landschappen tot steile en smalle couloirs, of je nou een gevorderde freerider bent, of je komt heer voor je eerste freeride ervaring, samen met onze Flipside gidsen ga je op zoek naar de beste en meest verse poeder. Een groot voordeel aan Monte Rosa is dat het niet geen druk bezocht gebied is en je dus na een aantal dagen poeder rijden nog steeds onaangeraakte sneeuwdekken kunt vinden. Dat het zo'n uitgestrekt gebied is draagt natuurlijk ook bij aan de rust die je hier kan vinden, er zullen stukken zijn waar je niemand anders tegen komt, een echt gevoel van vrijheid! Benieuwd geworden naar het off-piste rijden? Join ons op een van onze poederjachten!
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in Monte RosaAls je op wintersport gaat met familie in kinderen is het belangrijk om het gebied waar je heen gaat eens goed onder de loep te nemen. Zo is het gebied van Monte Rosa heel erg uitgestrekt, wat het minder geschikt maakt voor de kleinste wintersporters onder ons. Het gebied van Monte Rosa is namelijk over meerdere dorpen verdeeld, waardoor niet alle pistes in hetzelfde dal eindigen. Is het gezelschap al iets ouder en misschien al wel bekend met het lezen van een pistekaart, dan is Monte Rosa al weer een stuk geschikter. Vanwege het diverse aanbod aan pistes heeft het voor ieder niveau iets te bieden. Let er alleen wel op dat je goed in de gaten houdt waar je bent, want het is wel noodzaak om de laatste verbindingslift terug naar het gebied te pakken. Als je op stap gaat met onze Flipside instructeurs zullen zij dit uiteraard goed in de gaten houden en hoef je je hier geen zorgen om te maken. Monte Rosa is vooral door de weeks erg rustig, wat het gebied fijn maakt voor wintersport met familie en kinderen.

Leren skiën en leren snowboarden in Monte RosaHeb je altijd al willen leren skiën of leren snowboarden en wil je graag de Oostenrijkse drukte ontlopen? Dan is Monte Rosa een geschikt gebied om je eerste bochten te gaan draaien. Het gebied van Monte Rosa heeft een aantal mooie blauwe pistes die niet al te moeilijk en vooral lekker breed zijn. Omdat het niet zo druk is in dit gebied is hoef je niet bang te zijn dat je andere skiërs of snowboarders in de weg zit. Onze flipside instructeurs nemen je graag mee op je avontuur om te leren skiën of leren snowboarden in Monte Rosa! Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Skiles en Snowboardles in Monte RosaHeb je al ervaring met wintersport maar wil je toch graag nog skiles of snowboardles? Dan is er in Monte Rosa genoeg te doen voor jou. Het gebied is heel veelzijdig waardoor het ook nog voor de gevorderde wintersporter erg aantrekkelijk is. Samen met onze Flipside instructeurs zal jij tijdens je skiles of snowboardles op zoek gaan naar de juiste uitdaging. Samen zullen jullie werken aan de techniek van het skiën of snowboarden, lange tochten gaan maken of zelfs de eerste meters in de poeder gaan maken. Doordat het gebied uit meerdere dorpen bestaat is het goed mogelijk om tochten te maken door het gebied. De verbindingen tussen de verschillende dorpen zijn niet altijd even makkelijk, maar daar kan juist een mooie uitdaging liggen. Onze instructeurs maken tijdens de skilessen en snowboardlessen gebruik van videoanalyse die aan het eind van de lesdag besproken worden om zo jouw progressie nog meer te bevorderen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden.

Als single skiën of snowboarden in Monte RosaGa je mee met onze singlereis deze winter? Dan is het tot een week voor vertrek een verrassing waar de reis heen gaat. Wij zullen de bestemming bepalen aan de hand van de sneeuwcondities, weersomstandigheden en natuurlijk de wensen van de groep. Als je als single puur komt voor het skiën of snowboarden dan is Monte Rosa een prima geschikt gebied met mooie pistes, veel mogelijkheden en hier en daar een leuk barretje of restaurant. Als je als single vooral voor de après-ski komt, dan is Monte Rosa misschien niet de meest geschikte plek. De après-ski zoals we die in Oostenrijk kennen, zo kennen ze hem niet in Italië. Gezellig een drankje drinken bij een barretje zit er zeker wel in, maar een bruisende après-ski zal je hier niet vinden.
Sitemap Reisverzekering afsluiten