Via Lattea

De Melkweg van de skigebieden


Lees verder

Italië

Positief aan deze bestemming

  • Ideaal voor beginners
  • Geschikt voor gevorderden
  • Genoeg mogelijkheden voor tochten
  • Gevarieerde Off-piste
  • Goede variatie in pistes

Wintersport groepsreis in Via LatteaVia Lattea is een gebied dat op de grens tussen Frankrijk en Italië ligt. Via Lattea bestaat eigenlijk uit twee deelgebieden, namelijk Via Lattea (met daarin de dorpen Sestrière, Sauze d'Oulx, Sansicario Torinese en Pragelato) en Monti Della Luna (met daarin de dorpen Montgenèvre en Claviere). Het gebied van Via Lattea is echt geschikt voor iedere skiër of snowboarder en daarmee ook zeer geschikt voor een wintersport groepsreis. Met zijn 400 kilometer piste heeft het gebied voor iedereen wel iets te bieden. Aan beide zijdes van de grens is er voor iedere skiër wel iets te vinden, maar over het algemeen zijn de pistes aan de Franse zijde iets minder steil en hebben ze daar iets modernere liften. Aan de Italiaanse kant van het gebied zijn de pistes over het algemeen wat steiler en uitdagender, dus de gevorderde skiër of snowboarder kan zijn hart daar ophalen. Ook zijn er in het gebied meerdere funslopes en boardercorss-pistes te vinden, wat weer een leuke afwisseling brengt. Het fijne van Via Lattea is dat het gebied nog niet heel populair is bij de toeristen en dat terwijl het wel heel makkelijk te bereiken is. Via Lattea is ook een sneeuwzeker gebied, ondanks dat het aan de ene kant van het gebied heel hard kan sneeuwen en aan de andere kant van het gebied de zon schijnt! Geïnteresseerd in een wintersport groepsreis in Via Lattea? Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Off-piste mogelijkheden in Via LatteaNa een grote sneeuwdump is het gebied van Via Lattea één grote off-piste speeltuin. Het gebied heeft verschillende soorten terrein en daarmee voor iedereen iets te bieden. Zo vind je in Via Lattea veel bossen waar je mooie treeruns kan maken, een aantal steile couloirs en ook mooie open poedervelden voor de minder ervaren freerider. Gezien Via Lattea nog niet ontdekt is door het grote (Nederlandse) publiek, is de poederstress nog niet heel hoog. In de weekenden kan het wel wat drukker zijn omdat de locals wel op de hoogte zijn van de vele mogelijkheden van het gebied. In het gebied van Via Lattea is het vaak óf een grote sneeuwdump, óf er valt een langere tijd niks. Als de grote sneeuwdump aan is, is Via Lattea misschien wel de perfecte bestemming voor een van onze poederjachten. Tijdens deze poederjacht nemen onze Flipside gidsen je, al dan niet per toerski of splitboard, mee op freeride avontuur langs de eindeloze off-piste mogelijkheden van het gebied.
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in Via LatteaOp wintersport met familie en kinderen in Via Lattea? Goed idee! Zoals eerder al aangegeven is het gebied werkelijk voor iedere wintersporter geschikt. Zo vind je er diverse kinderlanden, mooie oefenpistes en genoeg pistes voor beginners. En dankzij het feit dat we met onze eigen Flipside instructeurs op pad gaan, is het probleem van het niet kunnen vinden van Nederlandse leraren ook gelijk opgelost! Voor de gevorderden is er ook genoeg uitdaging te vinden en de mogelijkheden voor het maken van tochten zijn eindeloos! De pistes in Via Lattea zijn mooi met elkaar verbonden en de liftverbindingen zijn ook prima. Door de weeks is het gebied ook redelijk rustig, hooguit in de weekenden is het er een stuk drukker met locals. Aan het einde van de dag kan je gezellig met de gehele familie de dag bespreken onder het genot van een drankje in de après-ski. De grote Nederlandse meezingers zal je hier niet horen, maar onder het genot van een lekker wijntje kan het er zeker wel gezellig worden! 

Leren skiën en leren snowboarden in Via LatteaVia Lattea is een ideaal gebied om als beginner te leren skiën of te leren snowboarden. Door de grote hoeveelheid aan blauwe pistes die zeer toegankelijk zijn kunnen beginners al snel een groot gedeelte van het gebied verkennen. Vooral aan de kant van Montgenèvre zit je perfect, daar zijn veel blauwe pistes te vinden. Heb je nog helemaal geen ervaring met wintersport? Onze flipside instructeurs leren je graag skiën of snowboarden! De eerste dagen zullen intensief zijn, met hier en daar wat vallen en opstaan, maar het is het allemaal waard! In kleine groepen zal je aan de slag gaan met het leren van je eerste bochten. Ook wordt er tijdens de les gebruik gemaakt van videoanalyse die aan het einde van de lesdag besproken wordt. Wil je meer weten over de mogelijkheden van leren skiën en leren snowboarden in Via Lattea? Neem gerust contact met ons op.

Skiles en Snowboardles in Via LatteaOok als je al wel ervaring hebt met skiën of snowboarden bieden wij nog lessen aan bij Flipside. Je zult dan onder leiding van een van onze eigen instructeurs skiles of snowboardles krijgen dat is aangepast op jouw niveau. Dus kan je al skiën of snowboarden, maar wil je graag nog (bijvoorbeeld) je techniek verbeteren, dan ben je bij ons aan het juiste adres. een van de gebieden waar we deze skilessen en snowboardlessen zouden kunnen geven is Via Lattea. Zoals eerder al aangegeven heeft het gebied veel pistes die geschikt zijn voor de beginnende wintersporter, maar ook als je al meer ervaring hebt zit je hier goed. Vooral aan de Italiaanse kant van het gebied zijn een aantal mooie en uitdagende pistes te vinden. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor skiles en snowboardles in Via Lattea? Neem gerust contact met ons op.

Als single skiën of snowboarden in Via LatteaGa je mee met onze singlereis deze winter? Dan is het tot een week voor vertrek een verrassing waar de reis heen gaat. Wij zullen de bestemming bepalen aan de hand van de sneeuwcondities, weersomstandigheden en natuurlijk de wensen van de groep. Als je als single vooral komt voor het skiën of snowboarden dan is Via Lattea een prima geschikt gebied met mooie pistes, veel mogelijkheden en hier en daar een leuk barretje of restaurant. De après-ski in Via Lattea kan onder het genot van een drankje gezellig worden, maar de Hollandse meezingers zal je hier niet zo snel horen.
Sitemap Reisverzekering afsluiten