Alta Badia

Prachtig landschap in Zuid-Tirol


Lees verder

Italië

Positief aan deze bestemming

  • Rustig
  • Ideaal voor beginners
  • Goede mogelijkheid voor tochten
  • Heerlijk eten op de piste

Wintersport groepsreis in Alta BadiaAlta Badia is een Italiaans skigebied dat in Zuid-Tirol ligt. Behalve Italiaans, spreken ze hier ook Duits. Alta Badia bestaat vooral uit de wat makkelijkere pistes, maar de gevorderde wintersporter kan meer uitdaging opzoeken in de buurgebieden die ook deel uit maken van de de Dolomiti Superskipas. De gebieden die rondom Alta Badia liggen zijn Colfosco, Corvara, La Valle, La Villa, Pedraces en San Cassiano. Samen zijn zij goed voor 130 kilometer piste, waarvan 70 blauw, 52 rood en 8 zwart. De pistes in Alta Badia zijn breed, strak geprepareerd en niet al te moeilijk. De wintersporter die liever de Nederlandse drukte ontwijkt, zit in Alta Badia goed, het is namelijk een rustig skigebied dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Wil je meer weten over een wintersport groepsreis in Alta Badia? Kijk dan verder op deze pagina of neem gerust contact met ons op.

Off-piste in Alta BadiaHet off-piste terrein van Alta Badia is gemaakt voor de gevorderde freerider. Off-pistemogelijkheden voor beginners zijn er niet echt. Alta Badia heeft vooral veel steile afdalingen en couloirs. Het bekende couloir Sassongher, dat in Corvara ligt, is bijvoorbeeld op sommige stukken wel 45 graden steil en heeft een hoogteverschil van 750 meter. In dit couloir vind je ook nog een abseil van zo'n 10 meter, dus het is zeker niet gemaakt voor de beginnende freerider. Wil je meer ervaring op doen in het off-piste terrein? Kijk dan eens bij onze poederjachten.
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in Alta BadiaHet gebied van Alta Badia beschikt over meerdere Kinderlanden en oefenweides, wat het gebied zeer geschikt maakt voor families die met kinderen op wintersport willen. Natuurlijk wil je tijdens een wintersport met familie en kinderen in Alta Badia dat er iedereen wat wils is. In Alta Badia en zijn omliggende gebieden ga je dit zeker vinden. Van goed geprepareerde blauwe pistes voor de beginners, tot mooie lange tochten voor de gevorderde wintersporter. Een must-do voor de gevorderde wintersporter is zeker de Sella Ronda. Dit is een tour door de vier Dolomiti-passen rondom het Sella Massief. De tocht is zo'n 40 kilometer lang en kan door een redelijke skiër, eventueel onder leiding van onze instructeurs, zeker in een dag gedaan worden. 

Leren skiën en leren snowboarden in Alta BadiaAlta Badia is een fijn gebied om als beginner te leren skiën of te leren snowboarden. Door de grote hoeveelheid aan blauwe pistes die zeer toegankelijk zijn kunnen beginners al snel een groot gedeelte van het gebied verkennen. Heb je nog helemaal geen ervaring met wintersport? Onze flipside instructeurs leren je graag skiën of snowboarden! De eerste dagen zullen intensief zijn, met hier en daar wat vallen en opstaan, maar het is het allemaal waard! In kleine groepen zal je aan de slag gaan met het leren van je eerste bochten. Ook wordt er tijdens de les gebruik gemaakt van videoanalyse die aan het einde van de lesdag besproken wordt. Wil je meer weten over de mogelijkheden van leren skiën en leren snowboarden in Alta Badia? Neem gerust contact met ons op.

Skiles en snowboardles in Alta BadiaOok als je al wel ervaring hebt met skiën of snowboarden bieden wij nog lessen aan bij Flipside. Je zult dan onder leiding van een van onze eigen instructeurs skiles of snowboardles krijgen dat is aangepast op jouw niveau. Dus kan je al skiën of snowboarden, maar wil je graag nog (bijvoorbeeld) je techniek verbeteren, dan ben je bij ons aan het juiste adres. een van de gebieden waar we deze skilessen en snowboardlessen zouden kunnen geven is Alta Badia. Alta Badia is een fijn, rustig en gevarieerd gebied. Vooral voor de wintersporters die nog niet heel veel ervaring hebben is Alta Badia een fijne bestemming. Maar ook voor de gevorderde wintersporters weten onze Flipside instructeurs hier van alles te doen. Zo hebben ze hier prachtige pistes om te carven en is de Sella Ronda een absolute aanrader. Als je meer informatie wilt over skiles en snowboardles in Alta Badia, neem gerust contact met ons op.

Als single skiën of snowboarden in Alta BadiaAlta Badia is niet zo zeer de eerste bestemming waar wij aan denken voor onze singlereis. Het heeft wel genoeg pistes en is sneeuwzeker, maar aan après-ski ontbreekt het toch wel een beetje. Onze singlereis staat in het teken van veel skiën en snowboarden en de dag afsluiten met een gezellig drankje. Voor deze reis zullen we meer de gebieden opzoeken waar de après-ski nog wat levendiger is. Wil je meer weten over hoe de singlereis in elkaar zit? Kijk dan even op de pagina van de singlereis.
Sitemap Reisverzekering afsluiten