Livigno

Freeride hotspot van Italië


Lees verder

Italië

Positief aan deze bestemming

  • Geschikt voor beginners
  • Geschikt voor gevorderden
  • Off-piste mogelijkheden
  • Rustig
  • Sneeuwzeker

Wintersport groepsreis in LivignoHet gebied van Livigno is een laatkomer als het gaat om de ontwikkeling van het skigebied. Dit komt onder andere door zijn geïsoleerde ligging. Livigno ligt namelijk beschermd tussen twee grote bergketens en is hierdoor moeilijker te bereiken, maar de lange rit is het meer dan waard. Het gebied van Livigno is met zijn 115 kilometer aan pistes niet het grootste gebied, maar toch heeft het gebied genoeg kilometers om je niet snel te vervelen. Livigno is een gebied dat zowel geschikt is voor beginnende wintersporters als de meer gevorderde wintersporter. In het dorp vind je de makkelijkere pistes voor de beginnende wintersporters en als je verder het gebied in gaat kom je de pistes tegen die meer uitdaging bieden aan de wintersporter die al meer ervaring heeft. Als je kiest voor een wintersport groepsreis in Livigno maakt het dus niet heel veel uit hoe de samenstelling van je gezelschap is, iedere wintersporter zal zich vermaken op deze groepsreis.

Off-piste mogelijkheden in LivignoHet is haast ondenkbaar, maar tot niet zo lang geleden was freeriden in Livigno verboden bij een lawinegevaar dat hoger was dan drie. Inmiddels heeft het gebied ook ingezien dat het beter is om alle skiërs en snowboarders gewoon goed te informeren over de freeride mogelijkheden en eventuele gevaren. Livigno biedt veel off-piste mogelijkheden. Zo hebben zij voor de beginnende freeriders onder ons een aantal freeride routes, die aangegeven zijn met grote borden. Deze freeride routes zijn redelijk laagdrempelig en dus goed toegankelijk voor de wintersporters die nog niet zo veel ervaring hebben met freeriden. Maar ook voor de ervaren freerider hebben ze genoeg te bieden. Livigno bestaat uit twee delen, de Carosello en de Mottolino, beiden hebben ze heel wat te bieden als het om freeriden gaat. Van mooie, lange afdalingen tot smalle couloirs en afdalingen waar 1200 hoogtemeters in zitten. Wat ons, en andere freeriders, betreft is Livigno een prima bestemming voor een poederjacht.
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in LivignoWil je graag op wintersport met familie en kinderen? Dan is Livigno een bestemming die zeker onder de mogelijkheden valt. Livigno beschikt over een kinderland en meerdere makkelijke pistes die allemaal in het dorp liggen. Zo hoeven de kinderen en beginnende wintersporter nog niet zo ver omhoog en blijft de drempel laag. Voor de meer gevorderde leden van de familie zijn er genoeg lange en uitdagende rode pistes te vinden. Wat Livigno nu nog zo uniek maakt is dat het nog niet ontdekt is door het grote publiek, dat betekent dat het nog relatief rustig is in het gebied en je dus lekker de wintersportmassa kan ontsnappen. Over het eten hoef je je geen zorgen te maken in Livigno, ookal zijn er niet heel veel restaurants op de berg, het eten is er van hoge kwaliteit en voor een goede prijs. Hoe kan het ook anders, in Italië...

Leren skiën en leren snowboarden in LivignoBen je nog nooit op wintersport geweest en wil je graag leren skiën of leren snowboarden? Livigno biedt hier de juiste pistes voor. Livigno heeft een oefenweide in het dorp en een groot aanbod aan blauwe pistes die ook direct vanuit het dorp te bereiken zijn. Onze Flipside instructeurs nemen je graag mee deze pistes op om jou de nodige ski of snowboardskills bij te brengen. Samen met jou zullen zij de uitdaging aangaan om jou binnen een aantal dagen mooie bochten te laten draaien. Dus heb je altijd al willen leren skiën of willen leren snowboarden? Neem contact met ons op en kom mee met Flipside naar Livigno!

Skiles en snowboardles in LivignoKan je al skiën of snowboarden maar wil je toch graag nog tips ontvangen en veel progressie maken? Flipside biedt skiles en snowboardles aan in Livigno. Voor deze lessen maakt het niet uit of je nou een klein beetje ervaring hebt, of juist heel veel, onze Flipside instructeurs weten een uitdaging te bieden voor ieder niveau! Het gebied van Livigno leent zich hier gelukkig ook goed voor. Met maar liefst 65 kilometer aan rode pistes hoef je je hier niet snel te vervelen. Tijdens de skiles of snowboardles zullen de instructeurs foto en videobeelden maken die ze aan het eind van de lesdag samen met jou zullen evalueren. Zo kan je in een korte tijd nog meer progressie boeken! Dus kan je al skiën of snowboarden maar wil je graag nog een paar skilessen en snowboardlessen om nét op dat hogere niveau te komen? Join the Flipside en neem contact met ons op.

Als single skiën of snowboarden in LivignoAls je mee gaat met onze singlereis wil je natuurlijk een aantal zaken weten. Is de sneeuw goed? Zijn er genoeg pistes? En hoe is de après-ski. Nou, over de sneeuw hoef je je geen zorgen te maken. Wij bepalen namelijk pas een week voor vertrek waar de reis naar toe gaat, dit omdat we graag naar gebieden gaan waar de sneeuwkwaliteit erg goed is. Ook zullen we natuurlijk zorgen dat we in een gebied zitten waar een ruim aanbod aan pistes is, wat in Livigno zeker het geval is, ze hebben daar namelijk 115 kilometer aan pistes. En als laatste, maar zeker niet het minst belangrijke, hoe is de après-ski? De après-ski in Livigno is niet zoals ze die in Oostenrijk kennen. De barretjes zullen niet vol met Nederlanders staan die uit volle borst meezingen met André hazes of de jaarlijkse après-ski knaller, maar toch kan het erg gezellig worden in de barretjes van Livigno.
Sitemap Reisverzekering afsluiten