Tignes - Val d'Isère

Een uitdagend gebied voor de ervaren wintersporter


Lees verder

Frankrijk

Positief aan deze bestemming

  • Geschikt voor gevorderden
  • Veel off-piste mogelijkheden
  • Gezellige après-ski
  • Lange en brede pistes
  • Gevarieerde pistes

Wintersport groepsreis in Tignes - Val d'IsèreTignes - Val d'Isère staat bekend als een van de beste skigebieden ter wereld voor wintersporters die al meer ervaren zijn en houden van uitdagende pistes. Tignes - Val d'Isère beschikt over zo'n 300 kilometer aan pistes. Het mooie aan dit gebied is dat de pistes mooi op elkaar aansluiten waardoor het maken van tochten hier goed kan. Het gebied bied dan ook eindeloze mogelijkheden om een tocht te maken, je kan het hele gebied rond gaan zonder meerdere keren dezelfde pistes te pakken. Door zijn uitdagende pistes is het gebied minder geschikt voor beginners. Maar ben je van plan om op wintersport groepsreis te gaan met wintersporters die al meer ervaring hebben? Dan is een wintersport groepsreis in Tignes - Val d'Isère een goed idee!

Off-piste mogelijkheden in Tignes - Val d'IsèreGezien Tignes - Val d'Isère een gebied is voor de gevorderde wintersporter zou je denken en hopen dat gebied ook goede off-piste mogelijkheden te bieden heeft. Dat klopt zeker! Ook het off-piste gebied is erg gevarieerd. Met verschillende freeride routes is er voor ieder wat wils te vinden. Zo zal je rondom Tignes vooral een kaal landschap waar de route doorheen lopen en in Val d'Isère zul je meer routes vinden die omringd zijn door bomen en authentiek wintersportlandschap. Het is maar net waar je van houdt tijdens het freeriden natuurlijk. Onze Flipside gidsen nemen je graag mee op tour door het off-piste landschap van Tignes - Val d'Isère. Iedere dag zullen we op zoek gaan naar de mooiste routes en meest verse poederlandschap. Uiteraard gaat alles wel op een veilige manier, je bent immers op poederjacht in Tignes - Val d'Isère en moeder natuur blijft onberekenbaar.
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in Tignes - Val d'IsèreHet gebied van Tignes - Val d'Isère is vooral bekend als een gebied voor de gevorderde wintersporter. Als je dus op wintersport met familie en kinderen wilt, is Tignes - Val d'Isère niet het meest voor de hand liggende gebied om heen te gaan. Het is een heel uitgestrekt gebied waar de pistes ver uit elkaar liggen. Ook de pistes die makkelijker zijn, liggen verderop in het gebied waardoor je eerst over de minder makkelijke pistes zal moeten gaan. Ga je echter met je familie op wintersport die al wel ervaring hebben met skiën of snowboarden en houden van kilometers maken, dan maakt het Tignes - Val d'Isère wel weer een geschikt gebied. Mocht je dus deze kant op willen, neem goed in overweging met wat voor reisgezelschap je gaat.

Leren skiën en leren snowboarden in Tignes - Val d'IsèreZoals in het stukje hierboven al aangegeven, is Tignes - Val d'Isère niet het meest geschikte gebied voor beginners. Dit komt door de uitdagende, steile pistes die het gebied heeft. En de pistes die een stuk gemakkelijker zijn, die liggen verder in het gebied waardoor je dus alsnog eerst over de minder makkelijke pistes zal moeten gaan. Namens Flipside zullen wij dit gebied dan ook niet direct aanraden als je voor de eerste keer op wintersport gaat en graag wilt leren skiën of leren snowboarden. Liever leren skiën of leren snowboarden in een gebied dat meer geschikt is voor beginners? Kijk dan eens tussen al onze andere bestemmingen of neem contact met ons op.

Skiles of snowboardles in Tignes - Val d'IsèreHeb je al meer ervaring met skiën of snowboarden en ben je niet bang om een beetje uitdagende pistes te pakken? Dan is Tignes - Val d'Isère een goed gebied om skiles of snowboardles te volgen onder leiding van onze Flipside instructeurs. Zij zullen jou meenemen over de 300 kilometer pistes die het gebied te bieden heeft, geen dag zal dus hetzelfde zijn! Iedere dag kan ingedeeld worden met een ander thema, zo kunnen we bijvoorbeeld aan jouw techniek gaan werken, freestyleskills of misschien wel jouw eerste meters off-piste gaan maken. Onze instructeurs maken gebruik van foto en videoanalyse, die aan het eind van de lesdag samen met jou besproken zal worden. Door middel van deze videoanalyse krijg je beter inzicht in hoe jij op je ski's of board staat. Uit deze analyse zullen een paar verbeterpunten komen en daar kan jij dan de volgende dag in je skiles of snowobardles aan werken. Dus, stoked om meer te leren in de sneeuw? Neem contact met ons op en kom met ons mee op trip!

Als single skiën of snowboarden in Tignes - Val d'IsèreBij onze singlereizen bepalen wij pas een week voor vertrek wat de bestemming wordt. Dit doen we omdat wij graag de beste pistekwaliteit en weersomstandigheden treffen. Als je als single mee gaat met een van onze singlereizen is het dus ook mogelijk dat we in Tignes - Val d'Isère belanden. Uiteraard houden wij rekening met het niveau van de groep als we een keuze moeten maken over naar welk gebied we zullen gaan. Bestaat de groep uit singles die nog geen ervaring met het skiën of snowboarden, dan is Tignes - Val d'Isère een minder geschikte plek om heen te gaan. Wel is het zeer geschikt om een borrel te drinken na het skiën of snowboarden. In Frankrijk kennen ze niet de après-ski zoals ze die in Oostenrijk kennen, maar er zijn genoeg eenvoudige barretjes of juist chique clubs te vinden waar de sfeer top is en er gezellig een borrel gedronken kan worden!

Sitemap Reisverzekering afsluiten