Les Arcs

Skigebied voor de sportieve wintersporter


Lees verder

Frankrijk

Positief aan deze bestemming

  • Sneeuwzeker
  • Gevarieerde pistes
  • Geschikt voor gevorderden
  • Voldoende off-piste mogelijkheden
  • Ideaal voor tochten

Wintersport groepsreis in Les ArcsSamen met La Plagne vormt Les Arcs het enorme Paradiski skigebied in Frankrijk, maar Les Arcs op zichzelf is met zijn 200 kilometer skipiste ook al een groot gebied. Les Arcs is een sportief gebied waar de pistes redelijk pittig zijn. De ruim de helft van het gebied bestaat uit rode en zwarte pistes en ook de blauwe pistes in Les Arcs zijn al redelijk sportief en dus iets minder geschikt voor beginners. Als beginnende wintersporter zit je beter bij de buren in La Plagne. Het gebied van Les Arcs is heel sneeuwzeker want het grootste gedeelte van de pistes ligt boven de 2000 meter en Les Arcs heeft z'n eigen gletsjer, de Aiguille Rouge. Vanwege de grootte van het gebied en de goede liftverbindingen is Les Arcs ook een ideaal gebied voor het maken van tochten. Wil je op wintersport groepsreis in Les Arcs? Hou er dan rekening mee dat het er wel redelijk druk kan zijn. Maar door de investeringen in nieuwe skiliften vallen de wachttijden bij de liften vaak nog wel mee.

Off-piste mogelijkheden in Les ArcsQua off-piste terrein is het gebied van Les Arcs, en dus Paradiski, zeer gevarieerd. Het is een gebied dat erg hoog ligt, dus je hebt te maken met gletsjers, rotsen en couloirs. Zodra je lager in het gebied komt verandert het terrein naar meer bossen en open alpenweides. Het gebied kent heel veel freeride routes voor verschillende niveaus. Paradiski wordt steeds bekender en populairder onder de freeriders, dus als je de eerste lijn wilt zetten 's ochtends zul je vroeg je bed uit moeten! Maar onze gidsen staan met alle plezier 's ochtends vroeg al voor je klaar om je mee te nemen op poederjacht door Les Arcs!
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in Les ArcsWil je graag op wintersport met familie en kinderen in Les Arcs? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Les Arcs staat minder als een familiedorp bekend dan het buurgebied La Plagne, maar ieder dorp in Les Arcs heeft wel een kinderland waar de allerkleinsten zich prima kunnen vermaken. De stap van kinderland naar de blauwe pistes is echter wel een grote stap omdat de blauwe pistes vrij uitdagend zijn. Ga je met je familie op wintersport waarbij iedereen al ervaring heeft met skiën of snowboarden? Dan is Les Arcs ineens weer een heel geschikt gebied. Veel uitdagende pistes, een aantal mooie authentieke dorpen en aan het einde van de dag kan er gezellig een drankje gedronken worden in de Après-ski. In Les Arcs kennen ze niet de après-ski zoals ze die in Oostenrijk kennen, maar dat zegt niet dat het niet gezellig kan worden. 

Leren skiën en leren snowboarden in Les ArcsLes Arcs is niet het meest ideale gebied voor beginnende skiërs of snowboarders. De blauwe pistes zijn al gauw redelijk stijl en het kan erg druk worden. Dit zal dus voor Flipside niet direct de eerste bestemming zijn waar wij aan denken als je graag wilt leren skiën of wilt leren snowboarden. Echter is het bij de buren, in La Plagne, een stuk geschikter om te skiën of snowboarden als beginner. Wil je dus toch graag leren skiën in het Paradiski skigebied, kijk dan even bij de bestemming La Plagne, of neem contact met ons op voor meer informatie.

Skiles en snowboardles in Les ArcsWil je nog een stapje beter worden in skiën of snowboarden? Dan ben je bij Flipside aan het juiste adres. Tijdens onze reizen bieden we skiles en snowboardles aan voor ieder niveau. Onder leiding van onze Flipside instructeurs ga je iedere dag de berg om op jouw ski of snowboardskills verder te ontwikkelen. Aan de hand van jullie behoefte zullen wij verschillende thema's behandelen tijdens de lessen, dit kan bijvoorbeeld techniek of freestyle zijn. Tijdens onze lessen maken wij gebruik van videoanalyse die wij aan het einde van de lesdag bespreken. Door middel van de videoanalyse krijg je een beter beeld van hoe je op je ski's of board staat, waardoor je nog meer progressie kunt maken. Les Arcs heeft veel uitdagende en sportieve pistes, die voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met skiën of snowboarden een mooie uitdaging zijn. 

Als single skiën of snowboarden in Les ArcsAls je als single mee gaat skiën of snowboarden met onze singlereis zou het zo maar kunnen zijn dat we in La Plagne belanden. We maken voor deze week pas een week van tevoren de bestemming bekend, dit omdat we 100% sneeuwgarantie willen bieden. Dankzij de veelzijdigheid van het gebied, de sneeuwzekerheid, de pistes en de off-piste mogelijkheden is dit gebied een echte allrounder. Natuurlijk is het tijdens de singlereis ook enigszins belangrijk dat er een beetje après-ski te vinden is in het dorp. In Les Arcs kan je wel gezellig een biertje doen, maar echt een groot feest zal je hier niet vinden.
Sitemap Reisverzekering afsluiten