Portes du Soleil

Frankrijk en Zwitserland in één skigebied


Lees verder

Frankrijk

Positief aan deze bestemming

  • Ideaal voor beginners
  • Geschikt voor gevorderden
  • Mogelijkheid tot tochten
  • Gezellige après-ski
  • Goede variatie in pistes

Wintersport groepsreis in Portes du SoleilPortes du Soleil, net als Les Trois Vallées, ook een ontzettend groot en compleet skigebied. Portes du Soleil telt bij elkaar zo'n 580 pistekilometers. Helaas niet allemaal naadloos op elkaar aangesloten, voor sommige stukken zal je een skibus moeten pakken. Portes du Soleil heeft voor ieder wat wils, van beginners tot gevorderden, van freeriders tot kinderen. De pistes van Portes du Soleil zijn niet de aller moeilijkste, maar voor degene die uitdaging zoeken zitten er wel een aantal tussen die tot de steilste van Europa behoren. Portes du Soleil heeft, in tegenstelling tot veel andere Franse skidorpen, nog een fijne authentieke wintersport-sfeer in zijn dorpjes hangen wat de charme van Portes du Soleil goed doet. Portes du Soleil is een zeer geschikte bestemming voor een wintersport groepsreis omdat het een zeer compleet gebied is die voor iedereen iets te bieden heeft.

Off-piste mogelijkheden in Portes du SoleilPortes du Soleil staat niet bekend als freeride walhalla. De reden hiervan is dat het eigenlijk net te laag ligt en de hoge bergtoppen dus ontbreken, waar bijvoorbeeld een Les Trois Vallées dat wel heeft. Vanwege het feit dat het gebied maar 2466 meter hoog ligt duurt het seizoen ook niet super lang. Maar dat betekent niet dat freeriden helemaal niks wordt in Portes du Soleil. Vooral voor de beginnende freerider is het een ideaal gebied. Net naast de pistes vind je veel mellow poedervelden. Als je echt meer uitdaging wilt zal je verder het gebied in moeten en misschien wel stukken moeten hiken. Dit doen we tijdens onze poederjachten natuurlijk altijd onder leiding van een van onze Flipside gidsen, die de weg kennen in het gebied.
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in Portes du SoleilWanneer je op wintersport gaat met familie en kinderen is het belangrijk dat je een gebied kiest dat voor ieder familielid geschikt is. We kunnen wel met zekerheid zeggen dat Portes du Soleil dat wel is. Voor de beginnende skiër of snowboarder zijn er genoeg blauwe pistes te vinden en de gevorderden kunnen zich vermaken op de moeilijkere pistes. Ook is Portes du Soleil erg kindvriendelijk vanwege zijn fijne en vlakke pistes. Het enige nadeel is dat Portes du Soleil een erg populair gebied is, waardoor het in vakanties erg druk kan zijn en je dus niet op moet kijken van rijen bij de liften.

Leren skiën en leren snowboarden in Portes du SoleilWil je met Flipside mee op trip, maar heb je nog helemaal geen wintersportervaring? Geen probleem! Tijdens onze trips wordt er les gegeven op ieder niveau, dus het is de ideale kans om te leren skiën en leren snowboarden. Het gebied van Portes du Soleil is door zijn grote aanbod aan blauwe en makkelijke rode pistes zeer geschikt voor beginners. Tijdens de lessen ga je samen met onze Flipside instructeurs aan de slag. Het zullen vooral in het begin intensieve dagen worden, met veel vallen en opstaan, maar als je eenmaal bochten kan draaien op je ski's of snowboard, wil je niet meer anders! Het mooie aan Portes du Soleil is ook dat het al heel snel mogelijk is voor beginners om kleine tochtjes te maken omdat er een aantal zeer toegankelijke rode pistes tussen zitten. Dus heb je altijd al willen leren skiën of willen leren snowboarden? Kom met ons mee naar Portes du Soleil!

Skiles en snowboardles in Portes du SoleilTijdens onze trips bieden we skiles en snowboardles aan voor ieder niveau. Kan je dus al snowboarden of skiën, maar wil je graag nog wat extra tips & tricks? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Als Portes du Soleil de bestemming wordt van jullie wintersportreis, ga je samen met een Flipside instructeur in Portes du Soleil op pad om je skills te verbeteren. Portes du Soleil heeft van alles te bieden, ook aan gevorderde skiërs of snowboarders. Portes du Soleil is een ideaal gebied om tochten te maken, heeft mooie brede carvepistes en voor degene die echt uitdaging zoeken zijn er een aantal flink steile pistes. Tijdens de skiles of snowboardles maken de instructeurs gebruik van videoanalyse, die aan het einde van de lesdag besproken wordt. Mocht je bepaalde wensen hebben met betrekking tot de lessen, laat het ons weten! 

Als single skiën of snowboarden in Portes du SoleilPortes du Soleil is een totaalplaatje qua skigebied, het heeft alles. Van makkelijke blauwe pistes tot uitdagende zwarte pistes en van lekker eten op de piste tot gezellige après-ski na een dag flink skiën of snowboarden. Voor onze singlereis wordt de bestemming pas een week van tevoren bekend gemaakt, want we willen natuurlijk wel 100% sneeuwgarantie. Tijdens onze singlereis staat de week vooral in het teken van een sportieve vakantie, met aan het einde van de dag natuurlijk gezellig een drankje in de après-ski. Voor onze singlereis hoef je niet persé alleenstaand te zijn, je mag natuurlijk ook met twee, drie of vier personen komen. Hopelijk zien we je tijdens onze singlereis!
Sitemap Reisverzekering afsluiten