Alpe d'Huez

Uitdaging in witte landschappen


Lees verder

Frankrijk

Positief aan deze bestemming

  • Geschikt voor gevorderden
  • Ideaal voor tochten
  • Sneeuwzeker
  • Gezellige après-ski
  • Gevarieerde pistes

Wintersport groepsreis in Alpe d'HuezWie Alpe d'Huez leest, denkt waarschijnlijk als eerste aan de fietsbestemming. Maar het gebied heeft in de winter ook heel veel moois te bieden. In de winter verandert Alpe d'Huez in een skigebied die een mooie uitdaging biedt voor de gevorderde wintersporter. Met zijn 130 kilometer rode piste en 45 kilometer zwarte piste is dit gebied dan ook vooral gefocust op de meer ervaren wintersporter. Er zijn wel pistes die geschikt zijn voor beginners, maar hier scheuren de gevorderden wintersporters vaak ook met hoge snelheid overheen, wat het niet ideaal maakt voor beginners. Behalve de pistes heeft Alpe d'Huez nog meer te bieden, het is namelijk ook een prachtig off-piste terrein voor ieder niveau. En op freestyle gebied loopt Alpe d'Huez ook zeker niet achter, het heeft namelijk meerder funparken die goed onderhouden worden en voor ieder niveau toegankelijk zijn. Wil je meer weten over een wintersport groepsreis in Alpe d'Huez? Kijk eens op onze reizenpagina

Off-piste mogelijkheden in Alpe d'HuezZoals in het vorige stukje al verteld is, is Alpe d'Huez ook een waar freeride paradijs. Vlak naast de pistes vind je mooie niet al te moeilijke off-piste terreinen. Ben je echter meer gevorderd en zoek je meer uitdaging? Ga dan met onze gidsen op pad verder in het gebied. Alpe d'Huez kent een zeer uitdagend off-piste terrein. In de backcountry van Pin Blanc zul je dan ook veel locals tegenkomen die de eerste lift omhoog nemen om een paar mooie lijnen te zetten. Uiteraard blijft het wel freeriden, wat de nodige gevaren met zich mee brengt. Onder leiding van onze Flipside gidsen gaan wij tijdens onze poederjacht natuurlijk altijd veilig en goed voorbereid op pad!
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in Alpe d'HuezDenk je aan een wintersport met familie en kinderen in Alpe d'Huez?Wie graag op wintersport wilt met familie en kinderen ligt natuurlijk voor een paar grote dilemma's, waaronder; welk skigebied wordt de bestemming? Flipside helpt je graag met het zoeken naar de juiste bestemming voor jouw wintersport. Alpe d'Huez is niet direct het eerste gebied waar je aan denkt als je met kinderen op wintersport gaat. Het heeft wel een mooi kinderland en oefenweides, maar door het massale gebied kan het erg druk zijn, zo ook bij de liften. En je moet je zelf afvragen of je dat wilt met kinderen. Ga je zonder kinderen, dan wordt het al een stuk aantrekkelijker. Door zijn grote aanbod aan pistes, mogelijkheid tot tochten en sneeuwzekerheid is het een fijn gebied. 

Leren skiën en leren snowboarden in Alpe d'HuezZoals eerder al aangegeven is Alpe d'Huez niet het meest ideale gebied om als beginner te leren skiën of te leren snowboarden. Het gebied heeft op zich wel een aantal mooie, vlakke pistes, maar daar scheuren ook de gevorderden erg hard overheen wat voor vervelende situaties kan zorgen. Het is natuurlijk niet onmogelijk, maar soms kan het fijn zijn om een gebied op te zoeken die beter gefaciliteerd is voor beginnende skiërs of snowboarders. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Skiles en snowboardles in Alpe d'HuezAls je wel al wat ervaring hebt in de wintersport en al kan skiën of snowboarden maar wil je graag nog wat skilessen of snowboardlessen volgen om net dat leveltje hoger te komen? Dan neemt Flipside je graag mee op trip! Alpe d'Huez is een voorbeeld van een van de bestemmingen van onze trips. Het gebied is groot, uitdagend en de mogelijkheid tot het maken van tochten is perfect. Tijdens de skiles of snowboardles zal er gewerkt worden met verschillende thema's zoals techniek, freestyle of pistetricks. Onze instructeurs staan voor je klaar om samen met jou een top week te maken! Wil je meer weten over skiles en snowboardles bij Flipside? Neem eens contact met ons op!

Als single skiën of snowboarden in Alpe d'HuezAls je een singlereis bij ons hebt geboekt is het tot een week voor vertrek een verrassing waar de reis heen gaat. We willen namelijk 100% sneeuwgarantie kunnen bieden tijdens deze reizen. En natuurlijk moeten dez gebieden waar we heen gaan doen aan nog meer eisen voldoen. Zo moet het genoeg pistekilometers hebben zodat we de hele week lekker kunnen skiën of snowboarden, het moet een gevarieerd gebied zijn en is het mooi meegenomen als de mogelijkheid tot het maken van tochten ook aanwezig is. In Alpe d'Huez zit het wel goed met deze factoren. Maar de après-ski is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk, we willen allemaal de dag afsluiten met een gezellig drankje. In après-ski in Alpe d'Huez gaat het dak er niet af zoals dat in veel Oostenrijkse gebieden gebeurt, maar een gezellig drankje zit er zeker in! Dus ben je geïnteresseerd in een singlereis? Neem dan een kijkje op onze reizenpagina!
Sitemap Reisverzekering afsluiten