Les Trois Vallées

Groter dan groots


Lees verder

Frankrijk

Positief aan deze bestemming

  • Veel pistekilometers
  • Geschikt voor gevorderden
  • Gezellige après-ski
  • Ideaal voor tochten
  • Veel off-piste mogelijkheden

Wintersport groepsreis in Les Trois ValléesWie op zoek is naar een groot gebied met veel pistekilometers, is bij Les Trois Vallées aan het juiste adres. Les Trois Vallées is met zijn 607 kilometer aan pistes zo'n beetje het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. Het skigebied van Les Trois Vallées is verdeeld over tien dorpen. Tien dorpen klinkt haast onmogelijk om allemaal in één dag te zien, maar het is mogelijk. De geoefende wintersporter kan, mits hij erg gas geeft met zijn ski's of board, in een dag langs alle dorpen skiën of boarden. Wil je graag op wintersport groepsreis met een ervaren groep wintersporters die niet vies zijn van kilometers maken, dan ben je bij Les Trois Vallées aan het juiste adres. Tijdens een wintersport groepsreis in Les Trois Vallées zal je je niet snel vervelen omdat je zo veel verschillende pistes hebt, dat je niet constant over de zelfde piste naar beneden gaat. 

Off-piste mogelijkheden in Les Trois ValléesLes Trois Vallées is zo'n groot skigebied dat het haast niet anders kan dan dat je ontelbare off-piste mogelijkheden hebt. Menig freerider zal zijn hart ophalen in Les Trois Vallées. Van een ruime keuze aan treeruns, freeriden op de gletsjer, grote poedervelden tot de grote couloirs, je vindt het allemaal in dit gebied. Gezien het hoogteverschil erg groot is in het gebied, zal je ook verschillende soorten freeride terrein tegen komen. Zo zal je in het hoge Val Thorens geen boom vinden, de ondergrond is daar vooral rots en ijs. Maar zoek je het lager op in het gebied, rond Méribel-Courchevel, dan zijn er weer genoeg bomen te vinden. Het gebied van Les Trois Vallées is een sneeuwzeker gebied, maar zeker in het begin van het seizoen met je wel oppassen. Er is veel sneeuw nodig om alle rotsen goed in sneeuw te bedekken. Pas als dit zo is kan er off-piste gereden worden. Onze Flipside gidsen kennen dit gebied en nemen je graag mee op poederjacht!
Bekijk video

Wintersport met familie en kinderen in Les Trois ValléesWil je graag op wintersport met familie en kinderen in Les Trois Vallées en twijfel je of dit het juiste gebied is, lees dan verder. Of Les Trois Vallées het meest geschikte gebied is voor een wintersport met familie en kinderen? Wij zeggen niet direct ja, maar ook geen nee. het gebied van Les Trois Vallées is zó groot, dat je je af moet vragen of je dat wel nodig hebt tijdens een verblijf met familie en kinderen. Wel kan je er natuurlijk voor kiezen om je te concentreren op één van de tien dorpen die het gebied telt. In het gebied zijn meerdere oefenweides te vinden waar de kinderen aan de slag kunnen. de meer ervaren wintersporters van de familie kunnen ondertussen het hele gebied verkennen en flink wat kilometers maken. Twijfel je of Les Trois Vallées het geschikte gebied is voor jouw wintersport met familie en kinderen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Leren skiën en leren snowboarden in Les Trois ValléesHet antwoord op de vraag of Les Trois Vallées een geschikt skigebied is voor beginners, is eigenlijk hetzelfde als die op de vraag of Les Trois Vallées geschikt is voor families en kinderen. Als je graag wilt leren skiën of wilt leren snowboarden moet je je afvragen of je al die 600 kilometer aan pistes wel nodig hebt. Maar ook hier kan je je natuurlijk weer focussen op één van de tien dorpen die het gebied rijk is. Ieder dorp beschikt over genoeg blauwe pistes om een mooi begin te maken met het leren skiën en het leren snowboarden. Neem gerust contact met ons op want onze Flipside instructeurs adviseren je graag over welk dorp het beste bij jouw wensen past. 

Skiles en snowboardles in Les Trois ValléesAls je graag verder wilt komen met het skiën of snowboarden, is het raadzaam om toch nog een skiles of snowboard les te nemen. Want ook al heb je al veel ervaring, uitgeleerd ben je nooit. Tijdens deze skiles of snowboardles ga je samen met onze Flipside instructeurs op pad. Er zijn natuurlijk prachtige tochten te maken in dit gebied omdat het zo ongelooflijk veel pistest telt. Tijdens deze tochten zijn er genoeg momenten waarop we even kunnen focussen op bijvoorbeeld de techniek van het skiën of snowboarden. De Flipside instructeurs geven jou graag de skiles of snowboardles in Les Trois Vallées die jou nét nog naar een hoger niveau tilt! Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Als single skiën of snowboarden in Les Trois ValléesLes Trois Vallées, het meest bekende dorp van het gebied is misschien wel Val Thorens. Onder de Nederlanders vooral bekend van de afsluiting van het wintersportseizoen, namelijk de Dutch Week. Tijdens deze week is het gehele dorp gevuld met Nederlanders die met elkaar, al feestend, het wintersportseizoen afsluiten. Hier is de après-ski goed aanwezig! Les Trois Vallées is, behalve vanwege de après-ski, een zeer geschikte bestemming voor onze singelreis. Het is een groot, sneeuwzeker en gezellig gebied. Dus ga jij als single mee met onze singlereis? Wie weet zien we elkaar in Les Trois Vallées!
Sitemap Reisverzekering afsluiten